Γεωργιάδης για Βελόπουλο: Προτρέπει σε βία τους πιστούς

Ο Άδωνις Γεωργιάδης σχολίασε τα όσα ανέφερε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης.

Κατά του Κυριάκου Βελόπουλου στράφηκε την Πέμπτη 25/4 ο Άδωνις Γεωργιάδης, κατηγορώντας τον ότι προτρέπει σε βία τους πιστούς. Ειδικότερα, ο υπουργός Υγείας επεσήμανε πως ο επικεφαλής της Ελληνικής Λύσης θα είναι πολιτικά και ποινικά υπεύθυνος εάν υπάρξουν επεισόδια κατά βουλευτών.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Αταίριαστοι» ο Άδωνις Γεωργιάδης εστίασε στο ξύλο μεταξύ βουλευτών στη Βουλή και στις δηλώσεις του Βελόπουλου που ζήτησε να μην πηγαίνουν στις εκκλησίες όσοι ψήφισαν τον νόμο για τα ομόφυλα ζευγάρια λέγοντας «είναι σφόδρα αντιχριστιανικό και αποδεικνύει πόσο υποκριτές είναι».

«Έχει κάποια δικαιοδοσία να κρίνει ποιοι θα μπαίνουν στους ναούς; Αν ήταν χριστιανός, θα γνώριζε ότι στον ιερό ναό δεν απαγορεύεται η είσοδος σε κανέναν», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

«Είναι αδιανόητο ο Βελόπουλος να μην τιμωρήσει κάποιον που εξύβρισε τη μάνα κάποιου άλλου, αν αποδειχτεί δικαστικά», υπογράμμισε σχολιάζοντας ότι ο Κωνσταντίνος Φλώρος ισχυρίζεται ότι ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης, Βασίλης Γραμμένος, του έβρισε τη μητέρα.

Ο υπουργός Υγείας τόνισε, μάλιστα, ότι οι δηλώσεις του Κυριάκου Βελόπουλου προτρέπουν τους οπαδούς του να κάνουν επεισόδια τη Μεγάλη Εβδομάδα κατά βουλευτών της ΝΔ.

«Πολιτικά και ποινικά είναι ο ίδιος υπεύθυνος», είπε χαρακτηριστικά, προειδοποιώντας ότι, εάν σε οποιονδήποτε βουλευτή υπάρξει επίθεση, προσωπικά ο ίδιος θα υποβάλει μήνυση στον Βελόπουλο, γιατί προέτρεψε σε βία και υπογράμμισε ότι πρέπει να εξομολογηθεί και να ζητήσει συγχώρεση.