Γεωργιάδης: Η χώρα μας έχει γίνει παράδειγμα προς μίμηση

«Η χώρα μας έχει γίνει παράδειγμα προς μίμηση», υπογράμμισε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ‘Αδωνις Γεωργιάδης, κατά την διάρκεια της παρέμβασης του, στο 8ο αναπτυξιακό συνέδριο, που συνδιοργανώνουν στην Πάτρα, η εφημερίδα «Πελοπόννησος» και η περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Όπως πρόσθεσε, κατά την διάρκεια συνεδρίας για τον ρόλο των περιφερειών στην ανάπτυξη της χώρας, τις στρατηγικές επενδύσεις και τον νέο αναπτυξιακό νόμο, «αν συνεχίσουμε έτσι, όπως δηλαδή είχαμε πολύ καλή επίδοση στον τομέα της υγείας και στον τρόπο αντιμετώπισης της υγειονομικής κρίσης, τότε θα έχουμε πολύ καλή επίδοση και στον τομέα της οικονομίας.»

Πάντως, όπως επεσήμανε στην συνέχεια, «δεν λέω ότι θα έχουμε ανάπτυξη, ύφεση θα έχουμε,» η οποία, όπως εκτίμησε, «θα είναι μικρότερη από πολλές άλλες χώρες της Ευρωζώνης».

Παράλληλα, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων αναφέρθηκε και στην επένδυση του Ελληνικού, η οποία όπως σημείωσε χαρακτηριστικά «θα αποτελέσει μοντέλο και για άλλες ανάλογες μεγάλες επενδύσεις, που αναμένεται να υλοποιηθούν στην περιφέρεια της χώρας, όπως πολύ σύντομα στην Κρήτη.»

Επίσης, υπογράμμισε ότι «οι δείκτες, τόσο της επιχειρηματικότητας, όσο και της οικονομίας είχαν αρχίσει να βελτιώνονται μετά την μακροχρόνια οικονομική κρίση και αν δεν είχε μεσολαβήσει η καραντίνα, τότε, σίγουρα η θέση της χώρας μας θα ήταν σήμερα πολύ καλύτερη.»

Κατά την διάρκεια του διαλόγου που είχε ο ‘Αδωνις Γεωργιάδης, με εκπροσώπους περιφερειών, αλλά και επιχειρηματίες, σημείωσε ότι τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει πολύ μεγάλα βήματα, τόσο στην κατεύθυνση μείωσης της γραφειοκρατίας, όσο και στην ενίσχυση των φορέων της αυτοδιοίκησης, με σκοπό την υλοποίηση επενδύσεων.

Από την πλευρά του, ο γενικός γραμματέας ιδιωτικών επενδύσεων και ΣΔΙΤ, Νίκος Μαντζούφας, συζήτησε με τους εκπροσώπους των περιφερειών, σχετικά με τις ευκαιρίες, αλλά και τα προβλήματα που υπάρχουν στον σχεδιασμό και την υλοποίηση των έργων ΣΔΙΤ και άλλων επενδύσεων, τονίζοντας ότι αποτελούν βασικά εργαλεία για την ανάπτυξη μίας σειράς υποδομών, που έχει ανάγκη η περιφέρεια της χώρας.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Εξιχνιάσθηκε διάρρηξη με τη μέθοδο του «Ριφιφί» με λεία άνω των 4.000.000 ευρώ
12 Φεβρουαρίου, 2025
Ο καβγάς που προηγήθηκε της δολοφονίας του 59χρονου στην Πιερία – «Τον ρώτησα γιατί χάλασε τα χρήματα της βάφτισης»
12 Φεβρουαρίου, 2025
«Χρυσός» στο Ντουμπάι ο Γκαβέλας
12 Φεβρουαρίου, 2025
Τσίπρας από Θεσσαλονίκη: Η Ελλάδα πρέπει να αποκτήσει ξανά μια στρατηγική πυξίδα στη βάση μιας διεκδικητικής εξωτερικής πολιτικής
12 Φεβρουαρίου, 2025
Χάρης Δούκας: «Τον Σεπτέμβριο η ανέγερση των κερκίδων του γήπεδο του Παναθηναϊκού στο Βοτανικό»
12 Φεβρουαρίου, 2025
Αρβανίτης: Και η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων εχθρός της πατρίδας;
12 Φεβρουαρίου, 2025
Σπαρτιάτες: Εξετάστηκαν στο Εκλογοδικείο οι προσφυγές κατά βουλευτών
12 Φεβρουαρίου, 2025
Συμφωνία για συνάντηση μετά την τηλεφωνική επικοινωνία Τραμπ – Πούτιν: «Ξεκινούν άμεσα οι ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις»
12 Φεβρουαρίου, 2025
Ν. Κεραμέως: Τα μέτρα στήριξης εργαζομένων και επιχειρήσεων επεκτείνονται και στον Δήμο Αμοργού
12 Φεβρουαρίου, 2025
Love is in the… pizza: limited edition γεύσεις & προσφορές από τη l’artigiano για τον Άγιο Βαλεντίνο
12 Φεβρουαρίου, 2025