Γεωργιάδης: «Η ιδέα ότι η Τουρκία σταμάτησε να προκαλεί δεν υπάρχει, έχει μακροπρόθεσμους στόχους»

Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, καλεσμένος στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» μίλησε στον Ντίνο Σιωμόπουλο και την Τζωρτζίνα Μαλλιαρόζη για τα ζητήματα της επικαιρότητας.

«Η ιδέα ότι η Τουρκία σταμάτησε να προκαλεί δεν υπάρχει, έχει μακροπρόθεσμους στόχους. Όσον αφορά την πρόσφατη ελληνοτουρκική λύση, η κυβέρνηση παίρνει άριστα. Η Τουρκία έκανε πίσω. Είχαμε σημαντική αναβάθμιση της υπερασπίσης των ελληνικών θέσεων από τους συμμάχους μας.

Ήμουν παρών στον Λευκό Οίκο και άκουσα τι είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον Πρόεδρο Τραμπ, δεν άφησε κανένα περιθώριο για το τι θα γίνει αν η Τουρκία αμφισβητήσει τα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Δεν θέλουμε πόλεμο, δεν θέλουμε σύγκρουση αλλά η Τουρκία πρέπει να γνωρίζει ότι αν αμφισβητήσει κυριαρχικά δικαιώματα θα γίνουν τα πάντα».

Ο κ. Γεωργιάδης ξεκαθάρισε ότι είναι ανυπόστατα όσα ακούγονται, ότι η Ελλάδα πέτυχε την οπισθοχώρηση της Τουρκίας, με την παραχώρηση εφ’ όλης της ύλης διαλόγου. «Δεν αναγνωρίζουμε καμία άλλη διαφορά, το μοναδικό θέμα για συζήτηση με την Τουρκία είναι η υφαλοκρηπίδα».

Ενώ εν συνεχεία με έντονο ύφος, υπογράμμισε ότι ο Καλίν θα ήταν καλό να «σκάσει, γιατί Έλληνες είμαστε και δεν θα κάνουμε πίσω, υπερασπιζόμαστε την ελληνική ιστορία».

Υπενθυμίζεται ότι ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας Ιμπραχίμ Καλίν σε του συνέντευξή στο CNN Turk, όπου αποκάλυψε την ανάκληση του Oruc Reis, προχώρησε σε μία δήλωση στην οποία υποστήριξε πως οι σύγχρονοι Έλληνες δεν έχουν σχέση με τους αρχαίους Έλληνες και τους Βυζαντινούς!

«Πρέπει να εξετάσουμε το κατά πόσο οι Έλληνες σήμερα έχουν σχέση με τους Έλληνες του παρελθόντος. Κατά πόσο η Ελλάδα που έβγαλε τον Σωκράτη, τον Πλάτωνα, τον Αριστοτέλη έχει σχέση με τους Έλληνες της σύγχρονης εποχής» είπε, ενώ αρχικά είχε πει το ίδιο ισχύει και για τη σχέση σύγχρονων Ελλήνων με τους Βυζαντινούς.