Γεωργιάδης: Προχωρώ σε νομικές ενέργειες για να τιμωρηθούν οι «κουκουλοφόροι» μάρτυρες της Novartis και να αποκαλυφθεί ποιος τους έβαλε

Στη χθεσινή εξέλιξη από την Οικονομική Εισαγγελία για την άρση του καθεστώτος προστασίας των δύο βασικών μαρτύρων της υπόθεσης Novartis, αναφέρθηκε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, στην πρώτη του κοινοβουλευτική παρέμβαση μετά την απόφαση αυτή.

Ο κ. Γεωργιάδης που ανέφερε ότι ήρθη το καθεστώς προστασίας «των δύο συκοφαντών της σκευωρίας Novartis», σχολίασε για την όλη εξέλιξη: «Ξέρουμε ότι είναι ο κ. Φιλίστωρ Δεστεμπασίδης και κ. Μαρία Μαραγγέλη. Είχαν έρθει εδώ στη Βουλή των Ελλήνων και είχαν ορκιστεί στο Ευαγγέλιο ότι δεν είναι αυτοί οι μάρτυρες και ότι δεν γνωρίζουν τίποτα εναντίον μου ούτε των υπολοίπων εννέα. Για τέτοιους ψεύτες μιλάμε.

Θέλω να δηλώσω ενώπιον της Βουλής ότι θα προχωρήσω άμεσα σε όλες τις νομικές ενέργειες που μου δίνει τη δυνατότητα ο νόμος, τόσο για να τιμωρηθούν αυτοί οι δύο συκοφάντες όσο κυρίως για να αποκαλυφθεί ενώπιον του ελληνικού λαού ποιοι τους έβαλαν».

Είναι αδύνατο να πιστέψω και δεν πιστεύει κανένας μας, είπε ο υπουργός Υγείας, «ότι δύο τέτοια ανθρωπάκια, ξαφνικά ξύπνησαν και είπαν αυτά τα τερατώδη ψεύδη. Είναι προφανές ότι κάποιοι τους έβαλαν και από σήμερα ξεκινάει η προσπάθεια να αποκαλύψουμε στον ελληνικό λαό ποιοι είναι αυτοί που του έβαλαν και για ποιους πολιτικούς σκοπούς. Και αυτοί πρέπει να οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης».

«Ο θεσμός του προστατευόμενου μάρτυρα πλήττεται αν η ιδιότητα δίνεται σε ανθρώπους που δεν πρέπει», είχε τονίσει νωρίτερα, μέσω συνέντευξής του στο Open και την εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» ο υπουργός Υγείας.

«Εδώ έχουμε δύο ανθρώπους που πήραν το καθεστώς προστασίας και οι κατηγορίες τους αποδείχθηκαν ψεύτικες. Τι πλήττει περισσότερο τον θεσμό του προστατευόμενου μάρτυρα, αν το παίρνουν ψεύτες και συκοφάντες ή αν η δικαιοσύνη θεραπεύει το πρόβλημα; Αν κάποιος έπληξε τον θεσμό ήταν η κυρία Τουλουπάκη που τους έδωσε το καθεστώς χωρίς να το ψάξει» σημείωσε.

«Αυτή η υπόθεση από χθες ξεκινά από την αρχή. Η υπόθεση της σκευωρίας ανοίγει ξανά. Σήμερα ζήτησα από τους δικηγόρους μου να ανακαλέσουν τη μήνυση» υπογράμμισε και εξήγησε πως «οι δύο θα κληθούν να λογοδοτήσουν με βασικό ένα ερώτημα: “Ποιοι τους έβαλαν να τα πούνε;”».

«Δεν μπορεί να μην μιλήσουν στο δικαστήριο. Αν με ρωτάτε αν κάποιος Φιλήστωρ αρχιαπατεώνας αποφάσισε να πολεμήσει της διαφθορά και να κατηγορήσει εμένα, δεν το πιστεύω. Αν πουν κάποιο όνομα η υπόθεση αρχίζει εκ νέου, καμία αθωωτική απόφαση δεν ισχύει» σημείωσε ο υπουργός Υγείας κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του.

«Δεν έχω κίνητρο την εκδίκηση, όμως το να αντιμετωπίσουμε την ουσία της προσπάθειας κάποιων να χρησιμοποιήσουν την ουσία του θεσμού του προστατευόμενου μάρτυρα για να ανατρέψουν τη δημοκρατία είναι άλλης τάξης μέγεθος. Οφείλουμε να διασφαλίσουμε ότι κανείς με ιταμούς σκοπούς δεν θα προσπαθήσει να ανατρέψει ξανά το πολιτικό σκηνικό. Ο σκοπός μου δεν είναι να πάρω λεφτά αλλά να μάθω ποιους τους έβαλε» είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Κλείνοντας τη συνέντευξή το ο υπουργός εστίασε στο mea culpa του Αλέξη Τσίπρα για την υπόθεση Novartis λέγοντας «ήταν μισή και πολύ αργά, μην το μεγαλοποιούμε. Η δήλωσή του αυτή ενισχύει το σενάριο της σκευωρίας και ότι είχαν πολιτικό έλεγχο στην υπόθεση αυτή».

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Βόλος: Πρόστιμο 500 ευρώ σε μαθήτρια που αρνήθηκε να πάει μάρτυρας σε υπόθεση bullying
27 Οκτωβρίου, 2024
Χαλκιδική: Νέες αποκαλύψεις για την 8χρονη που βρέθηκε νεκρή σε πισίνα κατασκήνωσης
27 Οκτωβρίου, 2024
Αμαλιάδα: «Σε ηλικία 8 ετών είχε σκηνοθετήσει την απαγωγή της»
27 Οκτωβρίου, 2024
Κοιμάται στο ελαιοτριβείο για να μην τον κλέψουν
27 Οκτωβρίου, 2024
ΠΟΥ για Γάζα: «Η κατάσταση στο βόρειο τμήμα του παλαιστινιακού θύλακα είναι καταστροφική»
27 Οκτωβρίου, 2024
Φλώρινα: Πώς δηλητηριάστηκαν 14 άτομα από διαρροή αερίου σε ξενοδοχείο
27 Οκτωβρίου, 2024
Πάτρα: Στο στόχαστρο των Αρχών δύο μονοπρόσωπες εταιρίες – Πώς εμπλέκεται η Καθολική Εκκλησία
27 Οκτωβρίου, 2024
Λαμία: Η εταιρεία που προκάλεσε τροφική δηλητηρίαση σε 63 μαθητές επιστρέφει με… νέα σύμβαση
27 Οκτωβρίου, 2024
Ιωάννινα: Συνελήφθησαν μέλη σπείρας που εξαπατά τηλεφωνικά ηλικιωμένους, προσποιούμενοι τους γιατρούς
27 Οκτωβρίου, 2024
Αργολίδα: Πήγε να ανάψει κερί στον Άγιο Δημήτριο και γκρέμισε την μάντρα και την είσοδο της εκκλησίας
27 Οκτωβρίου, 2024