Γεραπετρίτης: Αυτό είναι το αναπτυξιακό νομοσχέδιο με στοιχεία και όχι με αερολογίες

Ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, στην ομιλία του στη Βουλή για το αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης, τόνισε ότι το «Επενδύω στην Ελλάδα» δεν είναι ένα ευφυολόγημα αλλά μια πραγματικότητα η οποία καταγράφεται.

Στη συνέχεια της ομιλίας του, αναφέρθηκε στις πέντε βασικές αρχές, «ψηφιοποίηση του κράτους, απλούστευση διαδικασιών, επιτάχυνση δικαιοσύνης μέσω της ψηφιοποίησης των διαδικασιών, κινητροδότηση (ιδιαίτερα σε επιχειρήσεις που θα εγκατασταθούν στα επιχειρηματικά πάρκα) και ενίσχυση της καινοτομίας μέσω του Εθνικού Συμβουλίου Έρευνας, Τεχνολογίας και Καινοτομίας.

Ο υπουργός Επικρατείας, ανέφερε επίσης ότι άκουσε με ιδιαίτερη προσοχή τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να αναφέρεται στα ζητήματα του νομοσχεδίου, σημειώνοντας ότι «αυτό που έλειπε από την ομιλία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης ήταν η τεκμηρίωση στα πράγματα. Δεν άκουσα ένα δείκτη, ή έστω έναν αριθμό ο οποίος να τεκμηριώνει τα στοιχεία τα οποία έφερε».

«Για τον λόγο αυτό θα αναφέρω εγώ πάρα πολύ συγκεκριμένους δείκτες που αναφέρονται σε ό,τι το νομοσχέδιο αφορά, δηλαδή στην ανάπτυξη» είπε στη συνέχεια ο Γ. Γεραπετρίτης, επικαλούμενος ως παράδειγμα την Ελλάδα και την Πορτογαλία, «τις δύο πιο συγγενείς χώρες από την άποψη του αναπτυξιακού δυναμικού και του πληθυσμού».

«Η Ελλάδα το 2014 έχει ανάπτυξη 0,7% και η Πορτογαλία 0,8%. Το 2015-16 η Πορτογαλία έχει πάει στο 3,8% και η Ελλάδα έχει ύφεση 0,6% και συνολικά την τετραετία 2015-2018 η Πορτογαλία αναπτύχθηκε με ρυθμό 9,8% και η Ελλάδα με ρυθμό 2,7% μια τεράστια διαφοροποίηση σε ότι αφορά τους δείκτες η οποία είναι απολύτως αναμφισβήτητη» είπε.

Βάσει της εικόνας των spreads «που είναι η εικόνα της πραγματικής οικονομίας στη δευτερογενή αγορά», ο κ. Γεραπετρίτης είπε ότι «τον Ιούνιο του 2014 η τιμή των spreads είναι 436 μονάδες βάσης. Τον Μάϊο του 2019, με τη λήξη της κυβερνητικής θητείας της προηγούμενης διακυβέρνησης έχει περιέλθει στο 354, μια μείωση περίπου 80 μονάδων».

«Μέσα σε 4 μήνες, τον Οκτώβριο του 2019 από το 354 βρισκόμαστε στο 168, σχεδόν 60% μείωση των spreads, ενόσω η μείωση για μια ολόκληρη τετραετία ήταν περίπου στο 25%» είπε ο υπουργός Επικρατείας.

Σχετικά με αναφορά του Αλ. Τσίπρα σε έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος, όπου γίνεται λόγος για απομείωση εργατικών δικαιωμάτων, ο Γ. Γεραπετρίτης είπε πως δεν είναι σίγουρος αν κατατέθηκε η έκθεση αυτή, και πρόσθεσε: «δεν είμαι σίγουρος αν αναφέρεται (ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης) στην ίδια έκθεση».

«Υπάρχει μια έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος για το συγκεκριμένο νομοσχέδιο. Και βεβαίως η ΤτΕ, όχι μόνο δεν αναφέρεται σε μείωση εργασιακών δικαιωμάτων και ύφεση, αλλά αναφέρει πολύ συγκεκριμένα ότι το νομοσχέδιο θα συμβάλλει σε μια ανάπτυξη, η οποία αναμένεται να είναι ανάπτυξη 5 μονάδων την επόμενη δεκαετία. Μια πραγματική εκτόξευση της ανάπτυξης και 0,5 μονάδες μέσω των ελέγχων των ασφαλιστικών» είπε.

Απευθυνόμενος στην αξιωματική αντιπολίτευση, ο υπουργός Επικρατείας είπε πως «προφανώς βρίσκεστε σε μια δυσκολία όταν αναφέρομαι σε τεκμήρια, το καταλαβαίνω, διότι δεν χρησιμοποιείτε τεκμήρια στον λόγο σας, αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα», ενώ στη συνέχεια ανέγνωσε το σχετικό απόσπασμα από τα ευρήματα της έκθεσης της ΤτΕ.

«Αυτό είναι το αναπτυξιακό νομοσχέδιο με στοιχεία και όχι με αερολογίες» κατέληξε στην ομιλία του ο Γ. Γεραπετρίτης.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Θεσσαλονίκη: 22χρονη έζησε έναν εφιάλτη στα χέρια του ανθρώπου που ερωτεύτηκε – «Αφού τον κατήγγειλα νιώθω ελεύθερη»
15 Μαρτίου, 2025
Φως στο Τούνελ: Αυτή είναι η ιατροδικαστική έκθεση του μικρού Παναγιώτη
15 Μαρτίου, 2025
Κέρκυρα: Νεκρός 85χρονος – Τον παρέσυρε αυτοκίνητο στο κέντρο της πόλης
15 Μαρτίου, 2025
Πέθανε η ηθοποιός Φούλμαν Μουντάνου
15 Μαρτίου, 2025
Βόλος: Καταδικάστηκε 41χρονος που απείλησε να κάψει την μητέρα του
15 Μαρτίου, 2025
Κρήτη: Συνελήφθη ζευγάρι που τσακωνόταν σε live μετάδοση στο TikTok
15 Μαρτίου, 2025
Αλλαγή ώρας 2025: Πότε θα μετακινήσουμε τους δείκτες του ρολογιού μια ώρα μπροστά
15 Μαρτίου, 2025
Κ. Μητσοτάκης: Διπλό το μήνυμα του ανασχηματισμού – Ανανέωση και δράση για να κάνουμε καλύτερη τη ζωή του πολίτη
15 Μαρτίου, 2025
Βόλος: 47χρονος εισέβαλε σε σπίτι και απείλησε ηλικιωμένο ζευγάρι με μαχαίρι για ένα… κινητό τηλέφωνο
15 Μαρτίου, 2025
Θρήνος για τον 21χρονο Γιόχαν που βρέθηκε νεκρός στο φαράγγι της Σαμαριάς – Το συγκλονιτικό μήνυμα της οικογένειάς του
15 Μαρτίου, 2025