Γεραπετρίτης σε Τσίπρα: Κυβερνήσατε με αυταπάτες

Σε ολομέτωπη επίθεση στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα προχώρησε ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, υπογραμμίζοντας ότι σε μια ώρα ομιλίας δεν ακούστηκε ούτε μια πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ.

«Είχα την χαρά και την τιμή να ακούσω τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Μας είπε ότι δεν ψηφίζουμε τα εξοπλιστικά αλλά θέλουμε μια σκληρή εξωτερική πολιτική ότι κι αν αυτό σημαίνει. Στα οικονομικά να αδειάσουμε τα ταμεία να μεγαλώσουμε το χρέος και με τον τρόπο αυτό θα με θα βελτιώσουμε το λόγο χρέους προς ΑΕΠ και έλλειμα. Αυτό θα κερδίσει το Νόμπελ οικονομίας» είπε ο κ. Γεραπετρίτης.

Σχολάζοντας την ομιλία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ανέφερε:

«Εκείνο που άκουσα από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης περισσότερες από 12 φορές ήταν η λέξη καταστροφή, ήταν ένας λόγος απλά καταστροφικός.

Όπως κυβερνήσατε με αυταπάτες αντιπολιτεύεστε με ευκαιριακές σημαίες καταστροφής. Ποια ήταν η μία πρόταση που έκανε την μια ώρα της ομιλίας του ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης; Διαφωνεί με την αύξηση των κονδυλίων για την παιδεία; Διαφωνεί στα εξοπλιστικά; Διαφωνεί με τα κίνητρα τα οποία δίδονται με κίνητρο δημοσιονομικό για να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας; Σε τι αλήθεια διαφωνεί; Δεν ακούσαμε έστω μία πρόταση».

Σχετικα με την οικονομία και τις επιθέσεις της αντιπολίτευσης για λάθος χειρισμούς, είπε απευθυνόμενος στον Ευκλειδη Τσακαλώτο: «Ποια χώρα κύριε Τσακαλώτο εν μέσω πανδημίας έχει αναβαθμιστεί από τους οίκους αξιολόγησης και ουσιαστικά δανειοδοτείται με ιστορικό χαμηλό το οποίο είναι στο ένα τρίτο αυτό που δανειζόμασταν εσείς επί κυβέρνησης σας! Μήπως να δούμε το γεγονός ότι για πρώτη φορά η Ελλάδα πρώτη από όλες τις χώρες κατέθεσε το πρώτο συγκροτημένο σχέδιο για την απορρόφηση ευρωπαϊκών κονδυλίων;».

Ο υπουργός Επικράτειας αναφερόμενος στην έλλειψη εμπιστοσύνης που επικαλέστηκε ο Αλέξης Τσίπρας, υποστήριξε: «Εγώ θα μιλήσω για την πραγματική εμπιστοσύνη η οποία έχει χτιστεί από την κυβέρνηση, αυτή απέναντι στην ελληνική κοινωνία. Κι αν θεωρείτε ότι με όλα αυτά έχουμε αποτύχει, γιατί επανειλημμένως το ακούσαμε, τότε ίσως χρειαστούμε το δικό σας know how το οποίο είναι γνωστό, αυτό που έχετε σε εταιρείες real estate για να μπορείτε να εξασφαλίζετε με χαμηλά μισθώματα ότι μπορείτε να εξασφαλίζετε» είπε αναφερόμενος στην υπόθεση της εξοχικής κατοικίας που νοικιάζει ο Αλέξης Τσιπρας.

Κλείνοντας, απάντησε στον ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τις ΜΕΘ και τις επιδόσεις στην οικονομία.

«Αλήθεια αυτό για το οποίο κατηγορούμαστε ότι δεν προετοιμάσαμε την χώρα, έχει δει κανείς τα μαθηματικά του πράγματος; Επί τέσσερα χρόνια δεν αυξήθηκαν οι μονάδες εντατικής θεραπείας ούτε κατά μία. Ενώ έχουν σχεδόν τριπλασιαστεί θεωρείτε εσείς ότι δεν έγινε προσπάθεια. Στο επίπεδο της οικονομίας τα είπαμε, πράγματι βιώνουμε μία κρίση που δεν έχει προηγούμενο. Έχουν ήδη εκταμιευθεί 24 δις θα υπάρχουν ακόμη αυτά δεις που θα εγγραφούν στο επόμενο έτος. Στην εργασία ειδικά η Ελλάδα είναι μοναδική χώρα στην Ευρώπη η οποία έλαβε το μετρό διατήρηση των θέσεων εργασίας, την ρήτρα μη απόλυσης επιδοτώντας όλους τους εργαζόμενους ισόποσα» κατέληξε ο κ. Γεραπετρίτης.