Γερμανία: Έφοδος της αστυνομίας στα γραφεία της Sabah – Συνελήφθησαν δύο αρχισυντάκτες

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Anadolu, το γεγονός αυτό έχει προκαλέσει τη διπλωματική αντίδραση της Άγκυρας.

Ο λόγος της αστυνομικής εφόδου στα γραφεία της τουρκικής εφημερίδας Sabah στη Γερμνία δεν είναι ακόμα γνωστός. Ωστόσο γνωστό έγινε ότι οι αστυνομικές αρχές προχώρησε στη σύλληψη δύο αρχισυντακτών.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Anadolu, το γεγονός αυτό έχει προκαλέσει τη διπλωματική αντίδραση της Άγκυρας.

Αναμένεται η αντίδραση της Άγκυρας

Όπως είναι φυσικό μεγάλο ενδιαφέρον θα έχει και η απάντηση – αντίδραση της Άγκυρας ύστερα και από αυτή την πρωτοφανή ενέργεια των Γερμανικών Αρχών την ώρα που είναι σε εξέλιξη ο προεκλογικός αγώνας για τον δεύτερο γύρο των τουρκικών εκλογών στις 28 Μαΐου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του τουρκικού ιστότοπου anews, o εκπρόσωπος της εφημερίδας Sabah στη Γερμανία, İsmail Erel και ο Cemil Albay χωρίς καν να ειδοποιηθούν κρατήθηκαν έπειτα από καταγγελία που έγινε από μέλος του του δικτύου Γκιουλέν, Cevheri Güven.

Η αστυνομία δεν έμεινε, βέβαια, μόνο στην έφοδο και τη σύλληχη αλλά προχώρησε και σε έρευνα στα σπίτια των δύο δημοσιογράφων. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν παρέμβει και το Υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας αλλά και διάφορες επαγγελματικές οργανώσεις, με απώτερο σκοπό να υποστηρίξουν την απελευθέρωση των δύο κρατουμένων δημοσιογράφων. Και τούτο στο πλαίσιο μιας ευρύτερης προσπάθειας να τονιστεί η σημασία της ελευθερίας του Τύπου και την προστασία των δικαιωμάτων των δημοσιογράφων.