Γερμανία: Έλληνας οδηγός έσωσε κοριτσάκι από πνιγμό

Οδηγός αστικού λεωφορείου στη Γερμανία έσωσε από πνιγμό ένα κοριτσάκι μόλις δύο ετών που είχε καταπιεί πλαστικό αντικείμενο.

O Άγγελος Τζίντζιος την περασμένη Πέμπτη βρισκόταν στον σταθμό των αστικών λεωφορείων στην πόλη Μπίτιχάιμ της Γερμανίας όπου εργάζεται. Έκανε διάλειμμα, όταν ξαφνικα άκουσε φωνές να καλούν σε βοήθεια μέσα στον δρόμο. Όταν πλησίασε είδε ένα κοριτσάκι να πνίγεται από πλαστικό αντικείμενο που είχε καταπιεί.

«Είδα ένα μωρό μπλε κι αυθόρμητα μου βγήκε να το ξεκουμπώσω από το καροτσάκι να το βγάλω έξω να το γυρίσω ανάποδα να το χτυπήσω στην πλατούλα… Το έβαλα μετά στο γόνατό μου του έκανα τεχνητή αναπνοή κι έζησε το μωρό. Το τσίμπησα στην πλάτη με όλη μου τη δύναμη βασικά για να κλάψει κι έκλαψε. Του έβγαλα αυτό το πράγμα από το στόμα. Του έβγαλα το πλαστικό, αλλά το παιδί και πάλι δεν ανέπνεε. Το φύσηξα στο στόμα, πρώτη φορά το έκανα αυτό στη ζωή μου δεν ήξερα τι έκανα, κι ήρθαν τα ματάκια του στη θέση του. Από την ένταση έκλαιγα… από το άγχος από όλο αυτό» τόνισε μιλώντας στο Star.

O οδηγός αποκάλυψε ότι δεν είχε ιδέα από πρώτες βοήθειες. Η μονή του εμπειρία είναι αυτή που στο παρελθόν είχε σώσει τον σκύλο του από πνιγμό. Οι γονείς του παιδιού τον χαρακτήρισαν σωτήρα τους, άγγελό τους και τον ευχαριστήσαν με δάκρυα στα μάτια.

Ο Έλληνας οδηγός που ζει και εργάζεται στη Γερμανία τα τελευταία δυο χρόνια, από την ημέρα που έσωσε το μωρό, δέχεται εκατοντάδες μηνύματα από Γερμανούς και Έλληνες για το θάρρος του να σώσει το κοριτσάκι… Σε κάθε μήνυμα συγκινείται.

Πηγή φωτογραφίας: Φωνή της Ροδόπης

-Ad-