Γερμανία: Ένοπλος μαχαίρωσε κόσμο σε «ζωντανή μετάδοση» στο YouTube

Με τον ένοπλο να μην ανταποκρίνεται σε καμία εντολή της αστυνομίας, οι αστυνομικοί άνοιξαν πυρ από αρκετά μέτρα μακριά, αναγκάζοντάς τον να πέσει στο έδαφος.

Ένας ένοπλος μαχαίρωσε πολλούς περαστικούς και έναν αστυνομικό σε πολιτική συγκέντρωση στη Γερμανία σήμερα σε μια φρενήρη επίθεση που μεταδόθηκε ζωντανά στο YouTube.

Το περιστατικό εκτυλίχθηκε στην πόλη του Mannheim όπου ο αντι-ισλαμιστής Michael Stuerzenberger μιλούσε σε εκδήλωση του Κινήματος Πολιτών Pax Europa (BPE) – μιας ομάδας που υποστηρίζει τον «εξισλαμισμό» της Ευρώπης.

Στην εκδήλωση επικράτησε χάος όταν ένας άνδρας ντυμένος με σκούρο μπουφάν με κουκούλα και αθλητική φόρμα χτύπησε ένα θύμα -που πιστεύεται ότι ήταν ο Stuerzenberger- στο έδαφος και άρχισε να του κουνάει βίαια μια μεγάλη λεπίδα, προκαλώντας τρόμο και πανικό στους θεατές.

Άλλοι παρευρισκόμενοι έσπευσαν σε βοήθεια και προσπάθησαν να τραβήξουν τον δράστη μακριά από το θύμα του, αλλά ο επίδοξος δολοφόνος έπεσε πάνω στο αιμόφυρτο θύμα για δεύτερη φορά.

Η αστυνομία έσπευσε στο σημείο σχεδόν αμέσως, αλλά όχι πριν ο δράστης αφήσει δύο αιμόφυρτα άτομα στο έδαφος. Ένας αστυνομικός παρέσυρε τον δράστη, αλλά δεν κατάφερε να ελέγξει τη λεπίδα, επιτρέποντας τού να τη βυθίσει στον κορμό του.