Γερμανία: Σε ψυχιατρική κλινική ο οδηγός που παρέσυρε και σκότωσε πεζούς

Ο νεαρός οδηγός που, σε κατάσταση μέθης, παρέσυρε 17 ανθρώπους και σκότωσε έξι νεαρούς Γερμανούς τουρίστες στη βόρεια Ιταλία, μεταφέρθηκε σε ψυχιατρική κλινική.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Corriere della Sera, ο 27χρονος οδηγός παρουσίασε τάσεις αυτοκτονίας όταν συνειδητοποίησε την τραγωδία που προκάλεσε.

Το δυστύχημα σημειώθηκε γύρω στη 1:15 τα ξημερώματα της Κυριακής στην έξοδο του Λουτάγκο, μιας κοινότητας κοντά στα σύνορα με την Αυστρία, στη γερμανόφωνη περιοχή του Άλτο Άντιτζε.

Τα θύματα, μια παρέα σκιέρ ηλικίας 20-25 ετών, επέστρεφαν στο ξενοδοχείο τους αφού διασκέδασαν σε νυχτερινό μαγαζί στην περιοχή, όταν το σπορ αυτοκίνητο του 27χρονου έπεσε επάνω τους με μεγάλη ταχύτητα. Ορισμένοι εκτοξεύτηκαν σε απόσταση πολλών δεκάδων μέτρων. Τρεις άνδρες και τρεις γυναίκες σκοτώθηκαν επί τόπου. Άλλοι έντεκα άνθρωποι, εκ των οποίων οι εννέα Γερμανοί, τραυματίστηκαν.

Ο οδηγός, που διαπιστώθηκε ότι ήταν μεθυσμένος, κινδυνεύει να καταδικαστεί σε κάθειρξη 18 ετών.

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ έγραψε στο Twitter ότι «θρηνεί με όλους αυτούς που έχασαν τα παιδιά τους, τους αδελφούς και τις αδελφές τους, τους φίλους τους μέσα στη νύχτα».

Από την Κυριακή, πολλοί άνθρωποι προσήλθαν για να αφήσουν ένα κερί, λουλούδια και μηνύματα συμπαράστασης στο σημείο του δυστυχήματος.