Γερμανία: Τέσσερις νεκροί και 15 τραυματίες

Οι αρχές της πόλης Τρίερ στη Γερμανία έδωσαν συνέντευξη Τύπου για την επίθεση σε πεζόδρομο στο κέντρο της πόλης, όπου επιβεβαίωσαν τον θάνατο τεσσάρων ανθρώπων και τον τραυματισμό άλλων 15 από το αυτοκίνητο που έπεσε πάνω σε πεζούς. Στον εισαγγελέα ο 51χρονος δράστης.

Ο υπουργός Εσωτερικών του κρατιδίου της Ρηνανίας, Ρότζερ Λέβεντζ, έδωσε το «παρών» στη συνέντευξη Τύπου που διοργανώθηκε και ήταν αυτός που επιβεβαίωσε τον τραγικό απολογισμό της επίθεσης ενός αυτοκινήτου σε πεζούς το μεσημέρι της Τρίτης στην πόλη Τρίερ της Γερμανίας.

Όπως αναφέρθηκε στην επίσημη ενημέρωση, υπάρχουν τέσσερις νεκροί, 15 σοβαρά τραυματίες και αρκετοί άνθρωποι που υπέστησαν ψυχολογικό σοκ από την εγκληματική ενέργεια που διαπράχθηκε από τον 51χρονο. Ο δράστης, όπως ενημέρωσε η αστυνομία, είναι ένας άνδρας που γεννήθηκε και κατοικεί στο Τρίερ και είναι πλέον στα χέρια των αρχών. Αναμένεται τις επόμενες ώρες να οδηγηθεί στον εισαγγελέα για να προχωρήσει η διαδικασία.

Αξίζει να σημειωθεί πως η αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα και το σχεδιάγραμμα των κινήσεων που έκανε με το SUV ο 51χρονος Γερμανός που σκόρπισε τον θάνατο και τον τρόμο στο κέντρο της πόλης. Σύμφωνα με αυτό, έκανε μια απόσταση 900 μέτρων πριν καταφέρει στο τέλος η αστυνομία να τον συλλάβει.

Την υπόθεση πλέον χειρίζεται η εισαγγελία του Τρίερ και έχει ξεκινήσει έρευνα για την τετραπλή δολοφονία, τις πολλαπλές απόπειρες δολοφονίας και τις πολλαπλές σωματικές βλάβες που προξένησε ο 51χρονος. Αυτές είναι και οι κατηγορίες που του έχουν απαγγελθεί ήδη.

Πάντως, όπως έγινε γνωστό στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στο Τρίερ, οι αρχές δεν διέκριναν πολιτικά ή θρησκευτικά κίνητρα πίσω από την εγκληματική ενέργεια, αποκλείοντας επί της ουσίας το ενδεχόμενο να επρόκειτο για τρομοκρατική ενέργεια.