Γεροτζιάφας και Βουτυράκου υποψήφιοι με τον ΣΥΡΙΖΑ

Δύο νέα πρόσωπα που προέρχονται από τον επιστημονικό χώρο και συμμετέχουν ήδη στο think tank του Αλέξη Τσίπρα εντάσσονται στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία στο πλαίσιο της ανανέωσης των υποψηφίων.

Πρόκειται για τους Γρηγόρη Γεροτζιάφα, διεθνούς φήμης καθηγητή της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου της Σορβόνης στο Παρίσι που θα κατέβει στην α’ Θεσσαλονίκης και την Διάνα Βουτυράκου ιδρύτρια της Unique Minds, η οποία το 2018 κατέκτησε την πρώτη θέση στον Παγκόσμιο διαγωνισμό Ρομποτικής και θα είναι υποψήφια στη Δυτική Αθήνα

Τους δύο υποψηφίους υποδέχτηκε στο γραφείο του στην Κουμουνδούρου ο Αλέξης Τσίπρας το βράδυ μετά την ολοκλήρωση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία που ενέκρινε τις υπόλοιπες υποψηφιότητες καθώς και το κυβερνητικό πρόγραμμα με αιχμή τις παρεμβάσεις στις πρώτες πενήντα ημέρες μιας προοδευτικής κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο καθηγητής Γρηγόρης Γεροτζιάφας είναι διευθυντής της ερευνητικής ομάδας “Cancer, Vessels, Biology and Therapeutics” INSERM UMRS-938, Sorbonne University, στο Παρίσι. Επίσης, είναι επισκέπτης καθηγητής στην Ιατρική Σχολή Loyola (Τμήμα Μοριακής Φαρμακολογίας και Θεραπευτικής), Σικάγο και στην Ιατρική Σχολή Hofstra/Northwell (Τμήμα Ιατρικής, Υπηρεσίες Αντιπηκτικής και Κλινικής Θρόμβωσης) Νέα Υόρκη και στην Ιατρική Σχολή του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου.

Η 28χρονη Διάνα Βουτυράκου είναι Ηλεκτρολόγος, Μηχανικός και Μηχανικός Υπολογιστών, Ιδρύτρια και γενική διαχειρίστρια της Unique Minds . Είναι η πρώτη Ελληνίδα που έχει γίνει δεκτή σε Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής ως μέλος κριτικής επιτροπής και η νεότερη ηλικιακά που βρέθηκε σε αυτήν τη θέση.

Οι υποψηφιότητες του κόμματος αλλά και το κυβερνητικό πρόγραμμα θα εγκριθούν στην συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ την ερχόμενη Κυριακή.