Γερουλάνος: Πολιτική ήττα για το ΠΑΣΟΚ η τρίτη θέση

Όλο και πιο δύσκολα γίνονται τα πράγματα για το Νίκο Ανδρουλάκη μετά τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών.

«Καμπανάκια» για την εκλογική αλλά και πολιτική πορεία του ΠΑΣΟΚ, χτύπησε ο βουλευτής Παύλος Γερουλάνος, επισημαίνοντας ότι ήταν ο Νίκος Ανδρουλάκης εκείνος που «είχε πει ότι αν είμαστε τρίτο κόμμα θα είναι πολιτική ήττα».

Μιλώντας στο Open, o κ. Γερουλάνος σημείωσε ότι «στόχος στρατηγικός, πολιτικός, ψυχολογικός ήταν να είμαστε δεύτερο κόμμα. Δεν είμαστε εκεί που θέλουμε να είμαστε», ενώ εξηγώντας γιατί έκανε δημόσια παρέμβαση πριν από λίγες ημέρες είπε ότι «δεν μπορούσα να ακούσω τρεις ημέρες να λένε ότι το πρόβλημα του ΠΑΣΟΚ είναι η Αττική. Το πρόβλημα του ΠΑΣΟΚ είναι ανέκαθεν η Αττική. Η πραγματικότητα είναι ότι στην Αθήνα και την Αττική ανεβήκαμε ποσοστιαία περισσότερο. Ειδικά η Αθήνα είναι η μόνη περιφέρεια που αυξήσαμε σε απόλυτους αριθμούς τους ψηφοφόρους».

«Αν είναι να στοχοποιίησεις την Αθήνα καλό θα είναι να κοιτάς τα νούμερα. Αν είχαμε πετύχει τον ίδιο στόχο σε όλες τις περιφέρειες θα ήμασταν δεύτερο κόμμα» συμπλήρωσε ο κ. Γερουλάνος αφήνοντας αιχμές για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.

Όπως είπε, «όταν η κριτική γίνεται εκτός οργάνων και χωρίς να κοιτάει τα νούμερα οδηγεί σε διχασμό. Όταν γίνεται μέσα στα όργανα τότε οδηγεί στην ενότητα».

Ερωτηθείς αν θα διεκδικήσει την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, απάντησε: «έχουμε δουλειά να κάνουμε πρώτα. Αν δεν κάνουμε σωστή αποτύπωση του αποτελέσματος δεν έχει νόημα να συζητήσουμε τα επόμενα βήματα. Αν το ΠΑΣΟΚ συνεχίσει να πορεύεται έτσι χωρίς να κάνει απόλυτη καταγραφή του τι πήγε λάθος, όποιος και να εκλεγεί αρχηγός αύριο του ΠΑΣΟΚ θα συνεχίσει έναν δρόμο που δεν μας έχει φέρει τα αποτελέσματα που θέλουμε».

«Η ομάδα που νικάει έχει αρχηγό, μια ομάδα που μπορεί να στηρίξει και ένα πρόγραμμα που μπορεί να εμπνεύσει. Δεν είναι τίποτα στο απυρόβλητο. Υπάρχει μια τρομερή ευκαιρία, θα συνεχίσουμε έτσι ή θα κάνουμε αλλαγές; Αυτά θα τα δούμε στα όργανα. Τώρα είναι ώρα να κάνουμε συντετατεμένο απολογισμό. Μέσα σε αυτά κρίνονται οι πάντες. Χρειάζεται ενότητα, να ξέρουμε όλοι τι μας γίνεται Το γεγονός ότι κερδίσαμε τον δήμο σε έναν χρόνο, εγώ είμαι βουλευτής έναν χρόνο, είναι μια επιτυχία που πρέπει να καταγραφεί».