Γεροβασίλη: Δεν θα αφήσω τίποτα να πέσει κάτω – Απειλείται η Δημοκρατία

Η υπουργός Προστασίας του Πολίτη επί ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη, μετά το δημοσίευμα της «Καθημερινής» για την τραγωδία στο Μάτι, κατέθεσε μηνύσεις εναντίον των δύο συνομιλούντων στο ηχητικό και έστειλε εξώδικο στην εφημερίδα.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega, η κ. Γεροβασίλη τόνισε: «Δεν θα αφήσω τίποτα να πέσει κάτω», δηλώνοντας την απόλυτη εμπιστοσύνη της στη Δικαιοσύνη που θα εξετάσει όλες τις μηνύσεις των εμπλεκόμενων προσώπων.

«Απειλείται η Δημοκρατία στις μέρες μας»

Ασχολίαστο δεν άφησε ούτε το γεγονός της ηχογράφησης της συνομιλίας, μιλώντας για παρακράτος που λειτουργούσε επί των ημερών της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, με παράνομες ηχογραφήσεις και παρακολουθήσεις. «Απειλείται η Δημοκρατία στις μέρες μας» δεν δίστασε να τονίσει.

«Mε σοκάρουν πολλά αυτές τις ημέρες. Παρακολουθώ το ρεπορτάζ. Υπάρχει συνομιλία που λέει για πράξεις αξιωματικών στις φωτιές του 2017 και εκεί, με ρίσκο να καούν άνθρωποι, μιλούν για παιχνίδια θέσεων κλπ. Αυτός που φέρεται να αναφέρεται εκεί είναι κάποιος που αργότερα επιβραβεύτηκε από την κυβέρνηση της ΝΔ ως αντιπεριφερειάρχης από πλευράς του συνδυασμού της ΝΔ. Ζούμε μια παραβίαση των θεσμών. Βλέπουμε καθημερινά ότι τα χρόνια που κυβερνούσαμε δρούσε ένας παρακρατικός οργανισμός που ηχογραφούσε. Παράνομα φυσικά. Απειλείται στις μέρες μας η Δημοκρατία».

Η πρώην υπουργός άφησε αιχμές και για τη χρονική στιγμή της κατάθεσης μήνυσης από τον πραγματογνώμονα της πυροσβεστικής που ανέλαβε την έρευνα για το Μάτι, Δημήτρη Λιότσιο που έγινε δύο χρόνια μετά την καταστροφή «Με εντυπωσίασε η μήνυσή του δυο χρόνια μετά» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η κυρία Όλγα Γεροβασίλη επιτέθηκε στην κυβέρνηση και προσωπικά στον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Στέλιο Πέτσα, που την έβαλαν στο «στόχαστρο» αφήνοντας αιχμές εναντίον της ότι δεν κατέθεσε αμέσως μήνυση εναντίον όσων την ενέπλεξαν στην υπόθεση «δεν θα μου υποδείξει η Νέα Δημοκρατία τι θα κάνω» τόνισε και επανέλαβε τα κρίσιμα ερωτήματα που θέτει ο ΣΥΡΙΖΑ στη ΝΔ.

«Γιατί ο κ. Μητσοτάκης επιβράβευσε όσους χειρίστηκαν την τραγωδία στο Μάτι, τους οποίους κατήγγειλε προεκλογικά;» ρωτά επιμόνως ο ΣΥΡΙΖΑ με την κυρία Γεροβασίλη να προσθέτει στα αναπάντητα ερωτήματα τη σιωπή της Νέας Δημοκρατίας για τον Βασίλη Καπέλιο, πρώην αρχηγό της Πυροσβεστικής και νυν Αντιπεριφερειάρχη της ΝΔ, που στα ηχητικά ντοκουμέντα της «Καθημερινής» καταγγέλλεται από τον Βασίλη Ματθαιόπουλο ότι προκειμένου «να φάει» τον υπαρχηγό Βασιλειάδη δεν έστειλε εναέρια μέσα στη φωτιά στο Κύθηρα, με αποτέλεσμα τις μεγάλες καταστροφές στο νησί.

Την παρέμβαση της Εισαγγελίας προκάλεσαν οι συγκλονιστικές αποκαλύψεις της «Κ» για τις προσπάθειες συγκάλυψης των βαρύτατων ευθυνών για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι με τους 102 νεκρούς.

Ο Προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Ευάγγελος Ιωαννίδης διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για το περιεχόμενο του αποκαλυπτικού δημοσιεύματος, που προκάλεσε οργή στην κοινή γνώμη και ξεσήκωσε πολιτική θύελλα.

-Ad-