Γεροβασίλη: Η «Αυγή» δεν οδηγείται σε οριστικό κλείσιμο, παρά τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει

Διαψεύδει τα περί κλεισίματος της κομματικής εφημερίδας «Αυγή» η γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Όλγα Γεροβασίλη. Όπως τόνισε χαρακτηριστικά μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Action 24, «η Αυγή δεν οδηγείται στο κλείσιμο. Προφανώς υπάρχουν οικονομικά θέματα καθώς όλοι γνωρίζουμε πως ο ΣΥΡΙΖΑ πέρα από την κρατική χρηματοδότηση και την χρηματοδότηση των μελών του δεν έχει άλλους πόρους. Δεν έχουμε επιλέξει να έχουμε σχέσεις «περίεργες».

Εκτός του ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει άλλα έσοδα επέλεξε επίσης να μην έχει και κανένα χρέος πράγμα που συμβαίνει με πολύ κόπο. Από την κρατική επιχορήγηση περίπου το 70% κατευθύνεται στα μέσα ενημέρωσης που διαθέτουμε. πράγμα δυσλειτουργικό που δεν επιλύει το πρόβλημα. Αυτή τη στιγμή οι άνθρωποι που διοικούν τα media του χώρου, προτείνουν αναστολή για ένα διάστημα του καθημερινού φύλλου με ενίσχυση του κυριακάτικου και της διαδικτυακής Αυγής. Έχει προταθεί στους εργαζόμενους γενναίο πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου με τα δεδουλευμένα και αποδοχές 28 μηνών προκειμένου να εξυγιανθεί η κατάσταση».

Ερωτηθείς για την κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία εξαιτίας της πανδημίας, η βουλευτής Άρτας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης επεσήμανε ότι «τα πράγματα στο ΕΣΥ βρίσκονται στα όρια. Η κατάσταση στο νοσοκομείο της Νίκαιας, στο Σωτηρία και στον Ευαγγελισμό είναι τραγικές. Και στο Αττικό που επισκεφθήκαμε την Τρίτη με τον τομεάρχη Υγείας οι συνθήκες είναι οριακές. Στην περιφέρεια η κατάσταση είναι πολύ χειρότερη. Στην Άρτα, γιατρός λιποθύμησε εν ώρα καθήκοντος, παρουσία μου. Υπάρχει υγειονομικό προσωπικό που νοσεί. Υπάρχει προσωπικό σε αναστολή, υπάρχουν γιατροί που παραιτούνται. Εν μέσω στο κύμα πανδημίας το οποίο ενδεχομένως δεν έχει ακόμη κορυφωθεί».

Κατά την ίδια, αυτή τη στιγμή «ο εμβολιασμός είναι το σημαντικότερο όπλο της επιστήμης ενάντια στη νοσηλεία και στη βαριά νόσηση. Υποστηρίζουμε τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των υγειονομικών όχι όμως επί ποινή απόλυσης. Χωρίς την εξόντωση αυτών των ανθρώπων. Υπάρχουν τρόποι πειθούς και υποχρεωτικότητας οι οποίοι δεν απασχόλησαν ποτέ την κυβέρνηση. Η κυβέρνηση επέμεινε αποκλειστικά στα μέτρα της καταστολής γιατί αυτό ήταν το πιο βολικό και το πιο εύκολο. Ουδέποτε επεξεργάστηκε κάποιο συνεκτικό σχέδιο με καμπάνιες προσαρμοσμένες σε διαφορετικές πληθυσμιακές ομάδες. Κινήθηκε με εικασίες, αντιφατικά μηνύματα και μύθους. Ο μύθος που έστησε αυτή η κυβέρνηση για την πανδημία των ανεμβολίαστων έχει πλέον καταρριφθεί. Ήταν ένα ψευδές μήνυμα χαλάρωσης το οποίο προκάλεσε ζημιά. Η μετάδοση είναι σαφές ότι γίνεται και από εμβολιασμένους».

«Ώρα για εκλογές αν το επιλέξει το κυβερνών κόμμα ή το επιβάλλει η συγκυρία»

Τέλος αναφερθείσα στο ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, η κ. Γεροβασίλη είπε πως «πάντα είναι ώρα για εκλογές αν το επιλέξει το κυβερνών κόμμα ή αν το επιβάλλει η συγκυρία και πάντα με βάση το Σύνταγμα. Η πανδημία πάντως δεν αποτρέπει τις εκλογές στη Γαλλία και στη Γερμανία. Θυμίζω δε ότι εν μέσω πανδημίας και όταν ο κ. Μητσοτάκης εκτιμούσε πως τα πάει καλά προσπαθούσε να βρει παράθυρο για εκλογές.

Εδώ και μερικούς μήνες υπάρχει ραγδαία φθορά του κύρους της κυβέρνησης και προσωπικά του ίδιου από τις πολλαπλές αποτυχίες και αδιέξοδα που έχει οδηγήσει τη χώρα. Με κρίση υγειονομική, ενέργειας και ακρίβειας ταυτόχρονα. Και προφανώς κοινωνική κρίση, χωρίς να παραβλέπουμε και την περιβαλλοντική.

Και φυσικά υπάρχουν κρίσεις οι οποίες ξεπερνούν τα όρια ενός κράτους, όπως η πανδημία, η κρίση ενέργειας, η περιβαλλοντική. Όμως: οι εθνικές κυβερνήσεις φροντίζουν να μειώσουν την επίπτωση αυτών που συμβαίνουν σε παγκόσμια κλίμακα.

Αυτό που γνωρίζω μετά βεβαιότητος είναι ότι στις επόμενες εκλογές ο λαός θα επιδιώξει να έχει νέα κυβέρνηση προοδευτική καθώς έχουν γίνει οι συγκρίσεις και έχουν βγει τα συμπεράσματα. Οι πολίτες γνωρίζουν πως η δική μας κυβέρνηση έστησε οικονομικά τη χώρα στα πόδια της και την κατέστησε αυτοδύναμη. Το γεγονός ότι υπήρξε ένα σύστημα υγείας στα πόδια του οφείλεται στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ που άσκησε, εν μέσω μνημονίων, στοχευμένη πολιτική σε αυτό το ζήτημα για να το επιτύχει. Στην ερώτηση τι σημαίνει προοδευτική κυβέρνηση απαντώ πως αυτό συνιστά προγραμματικές συγκλίσεις προοδευτικών δυνάμεων απέναντι στον πολιτικό και ιδεολογικό αντίπαλο τη Νέα Δημοκρατία. Στην δε ερώτηση για κυβέρνηση εθνικής ενότητας, στην περίπτωση που δεν υπάρξει αυτοδυναμία απαντώ πως πιστεύω πως οι χώρες πρέπει να κυβερνώνται με βάση την λαϊκή βούληση.

Αυτή την στιγμή, εμείς προσπαθούμε να διευρύνουμε το χώρο μας να επικοινωνήσουμε τις προγραμματικές μας θέσεις στην κοινωνία και να την αφουγκραστούμε με δεδομένες δυσκολίες της πανδημίας. Στην ερώτηση για τον νέο αρχηγό του ΚΙΝΑΛ αναμένουμε να σχηματίσουμε γνώμη όταν ξεδιπλώσει την πολιτική του αντίληψη. Στον πολιτικό αυτό χώρο υπάρχουν δυνάμεις που κινούνται στην κατεύθυνση την οποία συζητώ».

-Ad-