Γιαγιά στο Ηράκλειο γέννησε το εγγονάκι της – Το σπάνιο σύνδρομο της κόρης της

Μια γιαγιά βοήθησε με τον υπέρτατο τρόπο να ολοκληρωθεί η ευτυχία της κόρης της, καθώς έγινε παρένθετη μητέρα και έφερε στον κόσμο το εγγονάκι της σε νοσοκομείο του Ηρακλείου.

Την είδηση έκανε γνωστή με ανάρτησή του ο γυναικολόγος μητέρας και κόρης, Αλέξανδρος Ζερβάκης, μέσω ανάρτησής του στο Facebook, ο οποίος, σύμφωνα με το cretapost.gr, περιέγραψε το μοναδικό ταξίδι της 55χρονης γιαγιάς, της κόρης της και του νεογέννητου εγγονού της.

Ο γιατρός δημοσίευσε δύο αναρτήσεις αλλά και τη συγκλονιστική δήλωση της γιαγιάς, η οποία μετά το πέρας της διαδικασίας σημείωσε «30 χρόνια περίμενα και φοβόμουν αυτή τη στιγμή».

Σύμφωνα με τον γιατρό όλα ξεκίνησαν όταν η απογοητευμένη γιαγιά με την κόρη της τον προσέγγισαν: «Η γιαγιά ήταν αποφασισμένη, με στόχο ζωής να βοηθήσει την κόρη της που γεννήθηκε με σύνδρομο Mayer – Rokitasky – Kuster – Hauser τύπου 1, κατάσταση στην οποία υπάρχει συγγενής αγενεσία μήτρας ενώ υπάρχουν οι ωοθήκες για παραγωγή ωαρίων».

«Με συνάντησαν απογοητευμένες και διστακτικές. Καταστρώσαμε ένα πλάνο καθώς χρειαζόταν αρκετές διορθωτικές παρεμβάσεις για την παρένθετη γιαγιά ώστε να είναι ικανή να κυοφορήσει. Συναντήσαμε αρκετές δυσκολίες όπως η προϋπάρχουσα υπέρταση, η ηλικία αλλά και τα αυστηρά νομικά πλαίσια. Η προετοιμασία πήρε δύο χρόνια με επεμβάσεις, εξετάσεις και επιτροπές για εγκρίσεις από την Εθνική Αρχή Υπογονιμότητα», περιέγραψε ο κ. Ζερβάκης.

Η πρώτη απόπειρα για εμβρυομεταφορά απέτυχε. «Ήταν πολύ δύσκολα αλλά στο τέλος καταφέραμε να σηκωθούμε» περιέγραψε.

«Η δεύτερη εμβρυομεταφορά ήταν επιτυχής. Η κύηση ήταν υψηλού κινδύνου, η θέληση όμως υψηλότερη και η υπομονή ιώβεια. Η παρένθετη γιαγιά ήταν θηλυκός στρατιώτης. Τηρούσε κατά γράμμα αυτά που λέγαμε και τελικά πήγαμε να γεννήσουμε. Γεννήθηκε ένα παίδαρος 3.500 γραμμαρίων, στρουμπουλός και αφράτος».

«”30 χρόνια περίμενα και φοβόμουν αυτή τη στιγμή” μου είπε μετά τη γέννα η γυναίκα-ήρωας, που έκανε τα πάντα για το παιδί της πρωτίστως και δευτερευόντως για το εγγόνι της!! Απλά χαμογέλασα! Δεν χωρούσα στην ευτυχία ! Να ‘στε πάντα καλά… Να το χαίρεστε» κατέληξε.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Μάχη σε δύο μέτωπα στην Κορινθία: Εκκενώθηκαν τα Σοφιανά – Ανοιχτή η εθνική οδός
1 Οκτωβρίου, 2024
Μητσοτάκης στη Βουλή: Ναι, το 2025 η Ελλάδα θα έχει επιτέλους Κτηματολόγιο – Έναν ακριβή χάρτη, χωρίς παραθυράκια ανομίας
1 Οκτωβρίου, 2024
Αυτές είναι οι 11 ανατροπές στις συντάξεις – Αποκαλύπτει ο Αλέξης Μητρόπουλος
1 Οκτωβρίου, 2024
Θύμα ξυλοδαρμού κατήγγειλε ότι έπεσε 12χρονος στη Χαλκιδική: Συνελήφθη ένας 13χρονος και ο πατέρας του
1 Οκτωβρίου, 2024
Ο Νικόλας Φαραντούρης ανακοίνωσε την υποψηφιότητά για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ
1 Οκτωβρίου, 2024
Ο 29χρονος που βρέθηκε κρεμασμένος στο αστυνομικό τμήμα Ομονοίας ήταν μαζί με άλλα 11 άτομα στα κρατητήρια
1 Οκτωβρίου, 2024
Εξαγοράσιμη ποινή τριών ετών στον Ανδρέα Πάτση για το πόθεν έσχες
1 Οκτωβρίου, 2024
ΟΠΕΚΕΠΕ: Παράταση έως 4 Οκτωβρίου για την Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης 2024
1 Οκτωβρίου, 2024
Γιαγιά στο Ηράκλειο γέννησε το εγγονάκι της – Το σπάνιο σύνδρομο της κόρης της
1 Οκτωβρίου, 2024
Κέρκυρα: Μάνα και κόρη πνίγηκαν στο Σιδάρι μέσα σε υψηλό κυματισμό
1 Οκτωβρίου, 2024