Γιάννης Ραγκούσης: Δεν θα πάρω μέρος στον εμφύλιο που έχει ξεσπάσει

“Ο Αλέξης Τσίπρας έχει κάθε δικαίωμα να κρατάει τη στάση που κρατάει, κατά τη γνώμη μου”, τόνισε ο Γιάννης Ραγκούσης κατά τη διάρκεια της συνέντευξης που παραχώρησε στο OPEN.

Ο κ. Ραγκούσης, ο οποίος μίλησε αναλυτικά για τα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε ότι “είναι δύσκολο να μην συνεχιστεί η ένταση που επικρατεί, όμως δεν είναι αδύνατο” και πως “όλα θα εξαρτηθούν από το τι θα κάνει ο καθένας από εμάς και πρωτίστως τι θα κάνει ο κ. Κασσελάκης”, ενώ σε ό,τι αφορά εκείνον προσωπικά τόνισε ότι δεν θα πάρει μέρος στον εμφύλιο που έχει ξεσπάσει.

Σύμφωνα με τον Γιάννη Ραγκούση, ο Στέφανος Κασσελάκης πρέπει να κάνει δύο πράγματα:

Το πρώτο είναι ότι θα πρέπει να ζητήσει απ’ όλα τα μέλη και τα στελέχη, ακόμα και τους θεσμικούς εκπροσώπους του κόμματος και βουλευτές που τον στηρίζουν, να σταματήσουν κάθε αναφορά σε βάρος οποιουδήποτε άλλου μέλους ή στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ, είτε στα μέσα ενημέρωσης είτε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Να απαγορεύσει οποιαδήποτε επίθεση εναντίον μέλους ή στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ από οποιοδήποτε άλλο μέλος ή στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και να ξεκινήσει από τα μέλη που τον έχουν υποστηρίξει.

Και το δεύτερο που πρέπει να γίνει, είναι να κάνει ό,τι είναι δυνατόν ώστε να αποτρέψει την αποχώρηση της Έφης Αχτσιόγλου, του Αλέξη Χαρίτση, του Νάσου Ηλιόπουλου, του Πέτρου τον Κόκκαλη, της Σιας Αναγνωστοπούλου και άλλων σημαντικών στελεχών. Το πλήγμα σε αυτή την περίπτωση θα είναι πάρα πολύ μεγάλο και σε πολύ μεγάλο βαθμό αδικαιολόγητο, με την έννοια του ότι δεν είχαν ξεκινήσει να φύγουνε.

Σχολιάζοντας την αποχώρηση της Ομπρέλας είπε τα εξής:

“Θεωρώ ότι η αποχώρηση των μελών του ΣΥΡΙΖΑ, που συναποτελούσαν την Ομπρέλα, είναι οδυνηρό γεγονός για τον ΣΥΡΙΖΑ, είναι πλήγμα. Εσείς από τα 45 ονόματα που δήλωσαν ότι θα φύγουν ξέρετε τους πιο επώνυμους. Εγώ ξέρω και προσωπικά κάποιους ανθρώπους, οι οποίοι είναι πραγματικά άνθρωποι κόσμημα για την πολιτική. Δηλαδή, η Ουρανία Παπαζεύκου από τα Τρίκαλα, ο Βασίλης Ζωγράφος από τη Λάρισα είναι άνθρωποι-άνθρωποι εργάτες της τοπικής κοινωνίας τους, οι οποίοι είναι όχι απλώς υψηλότατου ηθικού κύρους, αλλά φοβερής προσφοράς και στο κόμμα και στην κοινωνία. Αυτοί οι άνθρωποι είναι πλήγμα να φύγουν από τον ΣΥΡΙΖΑ”.

Δείτε αναλυτικά τη συνέντευξη του Γιάννη Ραγκούση: