Γιαννούλης: «Πολιτική σχιζοφρένεια, εγώ ο Συριζαίος να υπηρετώ τη γραμμή της κυβέρνησης»

Πρόβλημα της Νέας Δημοκρατίας και του πρωθυπουργού χαρακτηρίζει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Γιαννούλης την υιοθέτηση των απόψεων των «Ενωμένων Μακεδόνων»- που είναι οι διοργανωτές του μπάρμπεκιου με αλκοόλ και χοιρινό έξω από το ΚΥΤ των Διαβατών- από τον Κώστα Κυρανάκη και τον Θάνο Πλεύρη.

Ο κ. Γιαννούλης μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό Realfm 97,8για το θέμα που έχει προκύψει, και για το οποίο υπήρξε και πολιτική αντιπαράθεση στη Βουλή.

«Δημιουργείται η εξής πολιτική αντιφατική σχιζοφρένεια, εγώ ως συριζαίος βουλευτής, όπως με λοιδορούν, να προσπαθώ να υπηρετήσω τη γραμμή της ελληνικής κυβέρνησης για το ότι το προσφυγικό είναι ένα πολύ σοβαρό εθνικό ζήτημα για να το κάνουμε αντικείμενο αλίευσης στα θολά νερά της ακροδεξιάς, ότι χρειάζεται να απομονώνουμε κάθε ακραία κινητοποίηση και κάθε ακραία εκδήλωση όπως αυτή των Ενωμένων Μακεδονομάχων των Ενωμένων Μακεδόνων» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Γιαννούλης.

«Εγώ αναφέρθηκα σε αυτό και προεξόφλησα σε όσους με κατηγορούν ότι προσπάθησα να προτείνω ποινές- και μάρτυς μου ο κ. Τσιάρας, που είναι ένας σοβαρός άνθρωπος, ο υπουργός Δικαιοσύνης- προεξόφλησα ότι δεν εμπίπτει στα νομικά δεδομένα του Ποινικού Κώδικα, αλλά πολιτικά έθεσα το ζήτημα περιγράφοντας το ως σαδισμό κάποιοι άνθρωποι να μαζευτούν έξω ένα κέντρο υποδοχής και φιλοξενίας προσφύγων, να μπουμπουνίσουν τις ψησταριές και τις μπίρες απλά για να διαδηλώσουν κατά των “λαθρομεταναστών”, όπως λέει η επίσημη αφίσα του και ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Αυτό ο κ. Κυρανάκης, και το σύστημα παραπληροφόρησης που διαθέτει σε πολύ μεγάλη εγρήγορση, προσπάθησε να το περάσει ως μία πρόταση δική μου, ότι εγώ είμαι ο άφρων Έλλην ή ο παράλογος συριζαίος που θα απαγορεύσει την κατανάλωση χοιρινού και αλκοόλ στην Ελλάδα» συνέχισε.

«Η Ένωση Μακεδονομάχων Μακεδόνων δεν εμφανίζεται τώρα πρώτη φορά, έχω κουραστεί να κάνουμε πως δεν υπάρχουν ή πως δεν μπορούν να γίνουν η σπίθα που θα γίνει πυρκαγιά. Είχαν οργανώσει το στρέιτ πάρτι την ίδια μέρα και στον ίδιο χώρο με το πάρτι περηφάνιας, στη Θεσσαλονίκη. Είναι οι τύποι που μάζευαν κόσμο και προβοκάραν τα πούλμαν με τους πρόσφυγες, που λένε “έξω τα παιδάκια των προσφύγων από τα σχολεία”».

Ο κ. Γιαννούλης έκανε λόγο για κανιβαλισμό, αναφορικά με το πώς χρησιμοποιήθηκαν οι δηλώσεις του, και κατηγόρησε τον κ. Κυρανάκη ότι έκανε πως δεν καταλαβαίνει «για να μη δυσαρεστήσει τους ακροδεξιούς, και είπε ότι ζητώ την απαγόρευση χοιρινού και αλκοόλ».

Μιλώντας το πρωί στην τηλεόραση του Antenna, ο Δημήτρης Ζιαμπάζης, εκ των διοργανωτών του μπάρμπεκιου, το χαρακτήρισε «πρωτότυπο και λίγο πιο ευρηματικό τρόπο διαμαρτυρίας» με στόχο, όπως είπε, «να αναδείξουμε τον υποβιβασμό και την γκετοποίηση της συγκεκριμένης περιοχής».