Γιασικεβίτσιους: Θα είμαι ικανοποιημένος αν νικήσουμε έστω με έναν πόντο

Λίγες ώρες απομένουν για τα μεγάλα παιχνίδια του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού στο Final Four.

Ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους μίλησε για τον ημιτελικό με τον Παναθηναϊκό (24/5, 19:00, Novasports Prime) και υποστήριξε μεταξύ άλλων η Φενέρμπαχτσε θέλει απλώς να νικήσει, έστω και με έναν πόντο.

Ο προπονητής της Φενέρμπαχτσε, Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, μίλησε για όσα άλλαξε στην ομάδα όταν διαδέχθηκε τον Δημήτρη Ιτούδη, καθώς και την σημασία του να θεωρείται μία ομάδα φαβορί ή αουτσάιντερ ενόψει του ημιτελικού με τον Παναθηναϊκό για το Final Four της Euroleague.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για το αν είναι πιο δύσκολο για τους προπονητές ή τους παίκτες ένα Final Four: “Οι προπονητές έχουν την πιο δύσκολη δουλειά. Έχουν πολλές ευθύνες και πράγματα να φροντίσουν. Το μπάσκετ είναι το 7ο, 8ο πράγμα με όσα έχεις να προγραμματίσεις. Οι παίκτες πρέπει απλώς να παίξουν καλά. Ελπίζουμε να γίνει αυτό και όλος ο κόσμος που θα το παρακολουθήσει την διοργάνωση να δει καλές εμφανίσεις”.

Για την πορεία προς το Final Four, τα ρεκόρ της Φενέρ και τον στόχο: “Νομίζω πως θα βγούμε στο παρκέ και θα κάνουμε το καλύτερο. Αυτό θα προσπαθήσουμε. Είχαμε κάποια ρεκόρ, εκπλήξαμε τους εαυτούς μας. Μετά από καιρό καταλάβαμε όλα αυτά τα ρεκόρ που κάναμε. Θα είμαι ικανοποιημένος αν νικήσουμε έστω με έναν πόντο. Θα είμαστε ικανοποιημένοι αν το πετύχουμε αυτό”.

Για το ποια ήταν η μεγαλύτερη πρόκληση αναλαμβάνοντας ομάδα: “Δεν μπορείς να σκεφτείς πιο μακριά από την επόμενη προπόνηση, το επόμενο παιχνίδι. Θέτεις 1-2 στόχους όταν αναλαμβάνεις μία ομάδα. Ξεκινάμε σιγά-σιγά.

Πάντα λέω ότι έχω μία έμπειρη ομάδα, με παίκτες που έχουν δει όλα τα συστήματα. Δεν φέραμε τίποτα καινούριο, δεν δημιουργήσαμε κάτι. Ήμουν τυχερός που είχα τρεις παίκτες που είχα συνεργαστεί στο παρελθόν (σ.σ Καλάθης, Σανλί και Χέις-Ντέιβις), που ήξεραν τι θα ζητούσα. Το έπαιρνα μέρα με την μέρα. Εμείς ως προπονητές προσπαθούμε όλη την εβδομάδα και ρίχνουμε το προϊόν στο παρκέ, ελπίζοντας να δουλέψει το πράγμα”.

Για το αν είναι πιο χαλαρός από όταν βρισκόταν στον πάγκο της Μπαρτσελόνα σε προηγούμενο Final Four και θεωρείτο φαβορί: “Θέλω όλη την πίεση και ευθύνη για εμάς. Συμφωνώ με όλους ότι πρέπει να βγεις και να παλέψεις όλο το ματς. Δεν έχει σημασία αν είμαστε φαβορί ή όχι ή ποιος είναι φέτος το φαβορί. Όλα θα φανούν στο γήπεδο”.