Γιατί είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε άλλες περιοχές και όχι στην Αττική

Για τους λόγους που δεν είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας στην Αττική αλλά είναι σε Ιωάννινα και Αχαΐα απάντησε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Όπως εξήγησε ο υφυπουργός: «Σε κάθε περίπτωση, με βάση την εμπειρία μας όλο το καλοκαίρι είμαστε πιο επιφυλακτικοί και πιο αυστηροί σε περιοχές με μικρότερες δυνατότητες του συστήματος υγείας, πάντα συγκριτικά με την Αθήνα. Είναι τελείως διαφορετικά τα δεδομένα στην κάθε περιοχή πόσο μάλλον για Ιωάννινα και την Πάτρα όπου υπάρχουν σαφείς ενδείξεις υπερτοπικής από την μία και τοπικής διασποράς.

Συγκεκριμένα, στα Ιωάννινα είχαμε 89 από τα 101 ενεργά κρούσματα από την ευρύτερη περιοχή στον δήμο Ιωαννίτων. Ταυτόχρονα, τα χαρακτηριστικά στην Πάτρα ήταν τελείως διαφορετικά. Είχαμε 83 κρούσματα σε όλη την Αχαΐα από τα οποία τα 52 ήταν στην πρωτεύουσα δηλαδή στον δήμο Πατρέων και μάλιστα τα υπόλοιπα ήταν διάσπαρτα στην Αχαΐα, με μεγάλο αριθμό επαφών και μετακινήσεων μεταξύ δήμων και αρκετά από αυτά υγειονομικού προφίλ.

Σε κάθε περίπτωση, ανά τριήμερο σταθμίζουμε τα δεδομένα και το θέμα των μέτρων είναι ένα δυναμικό ζήτημα το οποίο βασίζεται σε πολλές παραμέτρους. Προτιμούμε να είμαστε πιο αυστηροί παρά να πάμε σε οποιαδήποτε άλλη διαδικασία».

Με τη σειρά του ο καθηγητής Επιδημιολογίας, Γκίκας Μαγιορκίνης είπε:

«Υπάρχει αυστηρότατη σύσταση για χρήση μάσκας παντού στην Αττική. Η διαφορά είναι εάν θα επιβλέπεται ή όχι. Η επιτροπή συστήνει μάσκα, ισχυρά παντού, ιδίως στα σημεία όπου υπάρχει συνωστισμός».

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Μακρόν: «Η Ουκρανία θα αποφασίσει αν θέλει ανάπτυξη ειρηνευτικών δυνάμεων στο έδαφός της»
16 Μαρτίου, 2025
Εντός της εβδομάδας θα πραγματοποιηθεί η επικοινωνία Τραμπ – Πούτιν
16 Μαρτίου, 2025
Σάλος στη Γαλλία με παίκτρια ποδοσφαίρου που είπε πως η ομοφυλοφιλία είναι αμαρτία
16 Μαρτίου, 2025
Ο Σι Τζινπίνγκ δεν αποδέχθηκε την πρόσκληση να επισκεφθεί τις Βρυξέλλες
16 Μαρτίου, 2025
Πάπας Φραγκίσκος: «Αντιμετωπίζω μια δοκιμασία, είμαι στο πλευρό πολλών άρρωστων αδελφών»
16 Μαρτίου, 2025
Μαρινάκης για την αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας από τη Moody’s: «Η αντιπολίτευση την υποδέχτηκε με μικροψυχία»
16 Μαρτίου, 2025
Εκκλησία Αλβανίας: Εξελέγη νέος Αρχιεπίσκοπος ο Μητροπολίτης Κορυτσάς Ιωάννης
16 Μαρτίου, 2025
Ηράκλειο: Σε κρίσιμη κατάσταση 53χρονος που έκανε «βουτιά» από τα Ενετικά Τείχη
16 Μαρτίου, 2025
Φωτιά στο Μάτι: «Υπάρχουν αταυτοποίητες σοροί 7 χρόνια μετά»
16 Μαρτίου, 2025
Β. Μακεδονία – Μίτσκοσκι: «Αλληλεγγύη, ανθρωπιά και υπευθυνότητα»
16 Μαρτίου, 2025