Γιατί ο Τσίπρας ζητεί από τους υπουργούς της ΝΔ να μη μιλούν

Να σταματήσουν οι υπουργοί της Νέας Δημοκρατίας να μιλάνε συνέστησε ο Αλέξης Τσίπρας διαπιστώνοντας πως ο ένας μετά τον άλλον προβαίνουν σε δηλώσεις για την πανδημία που δυναμιτίζουν την κατάσταση και προκαλούν την κοινωνία.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία συνάντησε μία δραματική κατάσταση στο νοσοκομείο της Δράμας όπου όχι μόνο παρατηρείται έξαρση του cοvid-19 αλλά έχουν γίνει σημαντικές καταγγελίες για έλλειψη στοιχειωδών μέσων για την νοσηλεία των πασχόντων από κορωνοϊό. Έως και έλλειψη οξυγόνου κατήγγειλε ο βουλευτής του νομού Θεόφιλος Ξανθόπουλος λέγοντας ότι τελικά η κατάστάση καλύφθηκε εκ των ενόντων. Την ώρα που ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης γινόταν κοινωνός της τραγικής κατάστάσης στο νοσοκομείο της Δράμάς από τους ίδιους τους εργαζόμενους, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας δήλωνε πως το πρόβλημα δεν βρίσκεται στο νοσοκομείο αλλά στην πόλη!

Η δήλωση Τσίπρα δεν άργησε πολύ. Να σταματήσουν οι υπουργοί να μιλάνε και να μην ωραιοποιούν την πραγματικότητα είπε σχολιάζοντας: “Να μην ωραιοποιούν μία δραματική κατάσταση και κυρίως να μη μας λένε ότι πανηγυρίζουν. Να μην μάς λένε ότι ευτυχώς που δεν έχουμε ΜΕΘ γιατί θα ειχαμε περισσότερους νεκρούς και να μη μας λένε ότι είναι καλά τα πράγματα στα νοσοκομείᨔ είπε ξεσπώντας για όσα έχουν ακουστεί τις τελευταίες ημέρες από επίσημα κυβερνητικά χείλη.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφερόταν σαφώς στις αναφορές του Άδωνι Γεωργιάδη ότι πανηγυρίζει γιατί στη χώρα μας έχουμε λιγότερους νεκρούς συγκριτικά με το Βέλγιο και ασφαλώς στη δήλωσή του εξ απορρήτου του πρωθυπουργού Γιώργου Γεραπετρίτη πως εάν είχαμε περισότερες ΜΕΘ θα είχαμε και περισσότερους νεκρούς.

Είναι σαφές ότι ο Αλέξης Τσίπρας συντηρεί αυτό το θέμα διότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης με παρέμβασή του στη Βουλή κάλυψε τους υπουργούς του και πρωτίστως τον υπουργό Επικρατείας λέγοντας ότι έχει πει και ο ίδιος το ίδιο πράγμα! Στον ΣΥΡΙΖΑ λέείότι ο κ. Μητσοτάκης δεν βρήκε ούτέ μισή λέξη αυτοκριτικής όχι μόνο για τα αδιέξοδα της πολιτικής του αλλα και “για τις αθλιότητες των υπουργών του”. Τονίζουν πως ο πρωθυπουργός κάλυψε απόλυτα τον κ. Γεωργιάδη που συγκρίνει ανθρώπινες απώλειες και πανηγυρίζει, αλλά και τον κ. Γεραπετρίτη που κακοποίησε κάθε λογική για να κρύψει την κυβερνητική ευθύνη για τις ΜΕΘ.

-Ad-