Γιατί οι υπουργοί αποφεύγουν τη Θεσσαλονίκη;

Κάτι περίεργο συμβαίνει τις τελευταίες ημέρες στη σχέση της κυβέρνησης με τη Θεσσαλονίκη! Τα μέλη της πρώτης αποφεύγουν να επισκεφθούν τη δεύτερη! Έχουμε απανωτές ανακοινώσεις για μεταβάσεις υπουργών στην πόλη αλλά καμία από αυτές δεν επιβεβαιώνεται!

Δείτε για παράδειγμα τι δήλωσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας μόλις την περασμένη Τετάρτη:

«Η Θεσσαλονίκη πλέον μας ανησυχεί. Ήδη έχω ζητήσει από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά να μεταβεί στη Βόρεια Ελλάδα για να δούμε πώς θα το αντιμετωπίσουμε».

Για Χαρδαλιά ακούσαμε αλλά Χαρδαλιά δεν είδαμε έκτοτε…

Βέβαια, το γεγονός ότι ένας υπουργός λέει δημόσια ότι ζήτησε από έναν υφυπουργό να κάνει κάτι σημαίνει ότι θέλει να καταγραφεί μπροστά στα μάτια όλου του κόσμου η δική του θέση αλλά και η εντολή του προς έναν υφιστάμενο του. Οι κακές γλώσσες θα που ότι όποιο μέλος της κυβέρνησης το πράττει, εκθέτει ένα άλλο μέλος της ίδιας κυβέρνησης, ενώ η κοινή γνώμη, προετοιμασμένη από τις ανακοινώσεις αυτές αναμένει την εκπλήρωση της ανακοίνωσης. Η οποία εάν δεν έλθει τότε έχουμε τον υφυπουργό να εκτίθεται σε σχόλια για ανυπακοή ή ακόμη και αδιαφορία…

Την Παρασκευή, μετά το σάλο που προκάλεσε η γκάφα της κυβέρνησης με το άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων, είχαμε την ανακοίνωση ότι η κυβέρνηση, προκειμένου να εξετάσει από κοντά την κατάσταση, στέλνει τον (υφυπουργό Εσωτερικών) Πέτσα στην Πάτρα και τον (υφυπουργό Ανάπτυξης) Παπαθανάση στη Θεσσαλονίκη.

Τον κ. Πέτσα τον είδαμε στην αχαϊκή πρωτεύουσα! Όπως και τα γιουχαΐσματα που έφαγε! Τον κ. Παπαθανάση όμως όχι! Ο ίδιος αντί της Θεσσαλονίκης ήταν χτες (Κυριακή) το πρωί στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά! Στην οποία όμως διέψευσε ζωντανά ότι θα μεταβεί στη μακεδονική πρωτεύουσα!

Κάπου εκεί κυβερνητικός υπάλληλος διέρρευσε ότι τελικά στη Θεσσαλονίκη θα βρεθεί ο υφυπουργός Υγείας Κοντοζαμάνης. Μετά όμως μάθαμε ότι θα φτάσει στην πόλη όχι νωρίτερα από το πρωί της Τρίτης!

Μήπως η… «υποδοχή» που έτυχε ο κ. Πέτσας στην Πάτρα εξηγεί τους λόγους για τους οποίους οι λοιποί κυβερνητικοί αποφεύγουν τη Θεσσαλονίκη;

-Ad-