«Γιατί σκοτώθηκε το παιδί μου;» – Συγκλονίζει ο πατέρας του 29χρονου

Ένα βαρύ πένθος έχει σκεπάσει την οικογένεια του Μάριου – Μιχαήλ Τουρούτσικα, αλλά και όλους τους γνωστούς και φίλους του 29χρονου Υποσμηναγού ο οποίος ήταν συγκυβερνήτης στο μοιραίο F-4 Phantom που έπεσε στα ανοικτά του Κατάκολου το πρωί της Δευτέρας (30/1).

Ο πατέρας του νεκρού αεροπόρου, Κώστας Τουρούτσικας, συγκλόνισε περιγράφοντας τόσο τις τελευταίες στιγμές που πέρασε με τον γιο του, όσο και το πάθος που είχε ο 29χρονος για την υπηρεσία του και την Πολεμική Αεροπορία.

«Δυστυχώς δεν μπορέσαμε να τον ευχαριστηθούμε άλλο. Σκοτώθηκε 30 χρονών. Τον Απρίλιο θα γινόταν 30 ετών. Από ότι έμαθα ήταν ακαριαίο. Δεν τον ενδιέφερε αν θα πεθάνει για την πατρίδα του. Ήθελε να πεθάνει αν συνέβαινε εν καιρώ πολέμου να σκοτωθεί εν καιρώ πολέμου. Εμένα με καίει το παράπονο, ότι σκοτώθηκε εν καιρώ ειρήνης», είπε με δάκρυα στα μάτια ο πατέρας του 29χρονου Υποσμηναγού, στην τηλεόραση του Alpha.

«Φεύγω πατέρα, μου λέει, γιατί τη Δευτέρα πετάει. Τι λάθος έγινε τώρα και μου σκοτώθηκε το δικό μου το παιδί. Γιατί ήταν τόσο άτυχο να πάει συγκυβερνήτης εκείνη την ημέρα, και να σκοτωθεί; Ήξερα, είχα εμπιστοσύνη μαζί του. Ξέρω ότι δεν έκανε τρέλες. Έφυγε, και τον βρήκαν στο νερό πεθαμένο. Και μαζί με αυτόν, πεθαμένους κι εμάς».

«Πέρασε Ικάρων, δύσκολα τα πάντα. Μου έλεγε πατέρα έχει δυσκολίες. Ήταν κάπου τέσσερα χρόνια στη μοίρα με τα Phantom. Δεν ήθελε να φύγει», ανέφερε βουρκωμένος ο κ. Κώστας Τουρούτσικας.

«Πρώτη φορά καθίσαμε μαζί τόσες ώρες»

«Η μητέρα του δεν επικοινωνεί με το περιβάλλον. Τα αδέρφια του είναι σε κατάσταση σοκ. Ήταν πολύ αγαπημένα», είπε ο κ. Τουρούτσικας περιγράφοντας την κατάσταση που επικρατεί στην οικογένεια μετά το τραγικό συμβάν.

«Τον συνάντησα τελευταία φορά το Σαββατοκύριακο, μετά από καιρό. Ήταν η τελευταία φορά που μείναμε μαζί και η πρώτη φορά που καθίσαμε μαζί τόσες ώρες. Αφορμή στάθηκε ο αγώνας του ινδάλματός του, του Τσιτσιπά, συζητούσαμε για ώρες. Για μένα αυτό είναι η καλύτερη ανάμνηση, γιατί δεν τον έβλεπα πολύ», είπε στη συνέχεια ο πατέρας του 29χρονου υποσμηναγού, μιλώντας νωρίτερα και πάλι στην τηλεόραση του Alpha.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Ιράν: Πενθήμερο πένθος για τον θάνατο του Νασράλα κήρυξε ο αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ – Θρήνος στον Λίβανο
28 Σεπτεμβρίου, 2024
Θεσσαλονίκη: Νεκρός ηλικιωμένος που καταπλακώθηκε από δέντρο στην Άσσηρο
28 Σεπτεμβρίου, 2024
Παναθηναϊκός – Άρης 81-68: Έκανε «περίπατο» με Κέντρικ Ναν και πέρασε στον τελικό του Super Cup
28 Σεπτεμβρίου, 2024
Θάνατος Νασράλα: Σε αναζήτηση «απάντησης» η Χεζμπολάχ – Σε συναγερμό το Ισραήλ, αναμένει σκληρό ιρανικό χτύπημα
28 Σεπτεμβρίου, 2024
Τροχαίο με νεκρό 70χρονο στην Κρήτη
28 Σεπτεμβρίου, 2024
Πηγή προσκείμενη στη Χεζμπολάχ: Ο διοικητής του μετώπου με το Ισραήλ σκοτώθηκε μαζί με τον Νασράλα
28 Σεπτεμβρίου, 2024
Hellenic Train: Κανονικά τα δρομολόγια τρένων στη γραμμή Θεσσαλονίκη – Σέρρες από την Τρίτη 1η Οκτωβρίου
28 Σεπτεμβρίου, 2024
Ερμού: Ανήλικοι επιτέθηκαν σε 23χρονο και άρπαξαν χρυσή αλυσίδα
28 Σεπτεμβρίου, 2024
Κέρκυρα: «Πες μας την αλήθεια για το παιδί σου» – Πώς ομολόγησε τη δολοφονία του συζύγου της
28 Σεπτεμβρίου, 2024
Εκτός ελέγχου η βία των ανηλίκων – Αιματηρά επεισόδια και τραυματίες
28 Σεπτεμβρίου, 2024