Γιατρός από την Ιταλία που έχει προσβληθεί από κοροναϊό επισκέφθηκε την Ελλάδα

Η πρόεδρος της ελληνικής κοινότητας στο Μιλάνο, Σοφία Ζαφειροπούλου, προσχώρησε σε μία αποκάλυψη σχετικά με τον κοροναϊό και την Ελλάδα.

Η κυρία Ζαφειροπούλου δήλωσε πως «ένας Ιταλός συνάδελφός μου (καθηγητής δερματολογίας) παρουσίασε τον ιό, και προερχόταν από συνέδριο στην Ελλάδα, έπειτα μετέβη Γερμανία και στη συνέχεια επέστρεψε Ιταλία».

Μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6, η κυρία Ζαφειροπούλου ισχυρίστηκε ότι ο εν λόγω γιατρός συμμετείχε σε συνέδριο στην Ελλάδα και μόλις επέστρεψε στην Ιταλία παρουσίασε συμπτώματα του ιού, συγκεκριμένα πνευμονίας, και όπως είπε, νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.

Μάλιστα, εξετάζονται όσοι συνάδελφοί του ήρθαν σε επαφή μαζί του το τελευταίο διάστημα, στη δερματολογική κλινική του Μιλάνου.

Νωρίτερα, ο Έλληνας πρόξενος στο Μιλάνο Νίκος Σάκκαρης, μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6 ανέφερε ότι καταβάλλονται προσπάθειες να επιστρέψουν το ταχύτερο δυνατό στην Ελλάδα οι Έλληνες μαθητές που βρίσκονται στη γειτονική Ιταλία, ενώ αναστέλλονται όσες είχαν προγραμματιστεί να γίνουν αυτό το διάστημα.

«Και αυτοί (σ.σ. Ιταλοί) δεν μπορούν να καταλάβουν πως έχει εξαπλωθεί ο ιός τόσο γρήγορα. Πάνε στην κατεύθυνση πως ξεκίνησε από κάποιο νοσοκομείο ή κέντρο πρώτων βοηθειών», τόνισε ο Ελληνας πρόξενος.

Ο ίδιος δήλωσε ότι «η περιοχή του Μιλάνου έχει χωριστεί σε δύο ζώνες: “κίτρινο” το Μιλάνο και “κόκκινη” μια περιοχή με 50.000 κατοίκους. Πεντακόσιοι καραμπινιέροι με αστυνομικούς δεν αφήνουν κανέναν ούτε να μπεί ούτε να βγει από τα χωριά αυτά».

Όσον αφορά τη γενικότερη αντίδραση των Ιταλών ο Νίκος Σάκκαρης είπε ότι «”έχασαν την μπάλα”, δεν μπορούν να βρίσκουν τον ασθενή «μηδέν». Λέγεται ότι όλα ξεκίνησαν από έναν άνθρωπο αλλά υπάρχουν περιπτώσεις που δεν συνδέονται μεταξύ τους».