Γιώργος Καραϊβάζ: Νέος κύκλος συλλήψεων – Αυτοί βρίσκονται πίσω από το συμβόλαιο θανάτου

Μετά τη σύλληψη των δύο αδελφών που κατηγορούνται ως φυσικοί αυτουργοί της δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ, η έρευνα της αστυνομίας επικεντρώνεται στην ταυτοποίηση του ηθικού αυτουργού, του ανθρώπου δηλαδή που έδωσε την εντολή για τη δολοφονία του δημοσιογράφου.

Φαίνεται ότι έρχεται νέος κύκλος συλλήψεων για την δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ.

Μέχρι στιγμής κρατούνται τα δυο αδέλφια που, σύμφωνα με αξιωματικούς του ανθρωποκτονιών, εμπλέκονται στην δολοφονία του δημοσιογράφου. Όμως θεωρείται δεδομένο πως είναι πολλοί περισσότεροι εκείνοι που συμμετείχαν στο έγκλημα.

Το Τμήμα Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής μετα τις συλλήψεις των δυο αδελφών και τα στοιχεία που έχουν συλλέξει, θεωρούν πως έχουν πλέον βρει τα κομμάτια του παζλ που τους έλειπαν όλα αυτά τα χρονιά ώστε να προχωρήσουν στην εξιχνίαση των συμβολαίων θανάτου στον ακήρυχτο πόλεμο της νύχτας όπου τα άτομα που την απαρτίζουν συνδέονται με λαθρεμπόριο καυσίμων, διακίνηση ναρκωτικών και λαθραία τσιγάρα.

Στη δικογραφία της ασφάλειας αναφέρεται πως ο συνεπιβάτης του 40χρονου συλληφθέντα έχει στενές σχέσεις και όχι μόνο με τον ποινικό που βρίσκεται στις φυλακες. Πρόκειται για τον άνδρα που οι αρχές βλέπουν πίσω από την εντολή για το συμβόλαιο θανάτου.

Την Τετάρτη οι δυο συλληφθέντες για την δολοφονία Καραϊβάζ θα οδηγηθούν στην Ευέλπιδων ενώπιον του ανακριτή για να απολογηθούν.

Έχοντας συλλάβει η αστυνομία τα δύο αυτά πρόσωπα, τον 40χρονο και τον 48χρονο, φαίνεται πως εμπλέκονται και σε δολοφονίες άλλων ατόμων. Ο 40χρονος κατηγορείται για τη δολοφονία ενός ακόμη άνδρα στο Γαλάτσι, λίγους μήνες μετά τη δολοφονία του Γιώργου Καραιβάζ έξω από το σπίτι του στον Άλιμο.

Θεωρείται βέβαιο πως θα εκδοθούν και νέα εντάλματα σύλληψης για τα άτομα που επέβαιναν στη μοτοσικλέτα, δηλαδή για τον 40χρονο από τα δύο αδέρφια, ο οποίος έφερε το παρατσούκλι «Μάγειρας» στον χώρο της νύχτας.

Αυτό που εξετάζεται είναι ότι δεν αποκλείεται και οι δύο επιβαίνοντες να αποβιβάστηκαν από το μηχανάκι να μπήκαν στο λευκό βαν και να εξαφανίστηκαν. Και μέσα στο λευκό βαν να ήταν ο 48χρονος άλλος αδερφός μαζί με ένα άλλο άτομο το οποίο φαίνεται πως και αυτό είναι γνωστό στην ΕΛ.ΑΣ.

Τις επόμενες ώρες θα ανοίξει και το ζήτημα του οικονομικού σκέλους και θα ελεγχθούν και τα οικονομικά της επιχείρησης. Και οι έρευνες σχετικά με το συμβόλαιο θανάτου θα ανοίξουν και θα υπάρξουν εξελίξεις ιδιαίτερα σημαντικές.

Ένα συγκεκριμένο άτομο μετά από λίγους μήνες μετά τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ αλλά και λίγους μήνες πριν την δολοφονία γνωστού πυγμάχου, μετέβη στο Τμήμα Εκβιαστών και έδωσε πληροφορίες ότι κινδυνεύει ο πυγμάχος και κάποια άτομα που μπορεί να κρύβονται πίσω από την τότε σχεδιαζόμενη επίθεση σε βάρος του.

Οι πληροφορίες αυτές εστάλησαν στις Εισαγγελικές Αρχές ωστόσο δεν έγινε ε κάτι με αυτές τις πληροφορίες. Αργότερα φάνηκε πως αυτό το άτομο γνώριζε

Οι πληροφορίες που είχε ο Γιώργος Καραϊβάζ για τα κυκλώματα της νύχτας, την δομή του οργανωμένου κυκλώματος κι πως συνδέεται με επιχειρηματίες και όχι μόνο, ήταν πληροφορίες που τα άτομα που τον δολοφόνησαν, δεν ήθελαν να τις γνωρίζει. Φαίνεται πως ο δημοσιογράφος γνώριζε πάρα πολλά για πάρα πολλούς, καθώς εάν τα έλεγε κάπου ο Γιώργος Καραϊβάζ θα κινδύνευαν πολλά άτομα.

Υπάρχει μία συνομιλία, 8 χρόνια πίσω με έναν 38χρονο άνδρα ο οποίος δολοφονήθηκε το 2020 στο Παλαιό Φάληρο, και με ένα άτομο το οποίο βρίσκεται τώρα στις φυλακές.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Τραμπ: «Βρίσκομαι σε σοβαρές συζητήσεις με τον Πούτιν για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία»
24 Φεβρουαρίου, 2025
Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη – Μερτς: «Σημαντική νίκη για το ΕΛΚ και την Ευρώπη»
24 Φεβρουαρίου, 2025
Σχηματισμός κυβέρνησης στη Γερμανία: Οι επιλογές του Μερτς – Οι συσχετισμοί και οι διαπραγματεύσεις
24 Φεβρουαρίου, 2025
Τέμπη: Συγκλονίζει η μητέρα του μοναδικού επιζώντα του πρώτου βαγονιού – «Ο Γεράσιμος ακόμη ανασαίνει αλλά όπως ήταν δεν θα γυρίσει ποτέ ξανά»
24 Φεβρουαρίου, 2025
Πλημμεληματική δίωξη σε έξι πρόσωπα για τον θάνατο 2,5 ετών κοριτσιού στον «Άγιο Στυλιανό» Θεσσαλονίκης
24 Φεβρουαρίου, 2025
Συντάξεις: Έξτρα έως και 12.000 ευρώ αν έχετε τόση σύνταξη
Συντάξεις: Έξτρα έως και 12.000 ευρώ αν έχετε τόση σύνταξη
24 Φεβρουαρίου, 2025
Διπλωματικές ζυμώσεις στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ: Με δικό τους ψήφισμα για την Ουκρανία οι ΗΠΑ – Η Γαλλία αναμένεται να προτείνει τροπoποιήσεις
24 Φεβρουαρίου, 2025
Φάμελλος: Η δικαιοσύνη δεν πρέπει να λειτουργεί ως μακρύ χέρι της κυβέρνησης – Η ευθύνη για την σύγκρουση των τρένων από το 2019 και μετά
24 Φεβρουαρίου, 2025
Μενίδι: Συναγερμός για ύποπτο αντικείμενο – Επί τόπου τα ΤΕΕΜ
24 Φεβρουαρίου, 2025
Πέθανε σε ηλικία 88 ετών η τραγουδίστρια Ρομπέρτα Φλακ – Γνωστή για το “Killing Me Softly With His Song”
24 Φεβρουαρίου, 2025