Γιώργος Λάνθιμος: Σκηνοθετεί μίνι σειρά με ήρωα τον κάλπικο Ροκφέλερ

Στο βιβλίο «The Man in the Rockefeller Suit: The Astonishing Rise and Spectacular Fall of a Serial Imposter», ο συγγραφέας Μαρκ Σιλ ξεδιπλώνει τα μυστικά του Κλαρκ Ροκφέλερ, του ανθρώπου που για δεκαετίες παρίστανε το μέλος της διάσημης επιχειρηματικής οικογένειας μέχρι τη στιγμή που η απάτη του αποκαλύφθηκε το 2008.

Τώρα ο Γιώργος Λάνθιμος αναλαμβάνει την τηλεοπτική μεταφορά του βιβλίου σε μίνι σειρά για τη Searchlight Television της Fox. Αρχικά στις προθέσεις του στούντιο ήταν η κινηματογραφική διασκευή του βιβλίου, με τον Μπένεντικτ Κάμπερμπατς πρωταγωνιστή και σενάριο του Ντέιβιντ Μπαρ Κατζ. Πλέον ο Έλληνας σκηνοθέτης βρίσκεται πίσω από το πρότζεκτ, το οποίο είναι άγνωστο προς το παρόν πού θα προβληθεί.

Στο «The Man in the Rockefeller Suit» η πλοκή περιστρέφεται γύρω από τον Κρίστιαν Καρλ Γκερχαρτσρέιτερ, ο οποίος τη δεκαετία του ’70 μετακόμισε στις ΗΠΑ από τη Γερμανία και παρίστανε μια σειρά από διαφορετικές περσόνες. Η μεγάλη κομπίνα του όμως ξεκίνησε με την απόφαση να υποδυθεί γόνο της πάμπλουτης δυναστείας Ροκφέλερ, μια ψεύτικη ταυτότητα την οποία χρησιμοποίησε ακόμα και για να παντρευτεί. Η σύζυγός του ήταν εκείνη που υποψιάστηκε πως κάτι κρύβει, γεγονός που οδήγησε τον Γκερχαρτσρέιτερ να την απαγάγει για να μην αποκαλυφθεί το μυστικό του. Απέτυχε παταγωδώς και τώρα βρίσκεται στη φυλακή.

Ο Λάνθιμος έχει σταθερούς συνεργάτες του στην παραγωγή της μίνι σειράς, καθώς εκτός από τη Fox («Η Ευνοούμενη») συμμετέχει επίσης η Element Pictures («Ο Θάνατος του Ιερού Ελαφιού») και ο έμπειρος Ντέιβιντ Ντε Λιν («Ready Player One», «Green Lantern»). Μετά την επιτυχημένη πορεία της «Ευνοούμενης», ο Λάνθιμος ετοιμάζεται για την πρώτη του τηλεοπτική απόπειρα ενώ παράλληλα έχει στα σκαριά την κινηματογραφική μεταφορά του κλασικού νουάρ «Pop. 1280» του σπουδαίου Τζιμ Τόμσον.

ΠΗΓΗ: ΑΘΗΝΟΡΑΜΑ / Από τον Γιάννη Καντέα-Παπαδόπουλο