Γιορτή 12/9: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2022

Γιορτή 12/9: Εορτολόγιο. Διαβάστε αναλυτικά ποιοι γιορτάζουν σήμερα στην Ελλάδα, 12 Σεπτεμβρίου 2022. Τα ονόματα για να πείτε Χρόνια πολλά…

Σήμερα δεν υπάρχει στο εορτολόγιο κάποιο όνομα. Ωστόσο, τιμάται η Απόδοσις της εορτής του Γενεσίου της Θεοτόκου, οι Ιερομάρτυρες Αυτόνομος και Κουρνούτος επισκόπου Ικονίου.

Άγιος Αυτόνομος

Τη μνήμη του Αγίου Αυτονόμου τιμά σήμερα, 12 Σεπτεμβρίου, η Εκκλησία μας. Ο Άγιος Αυτόνομος, ήταν επίσκοπος στην Ιταλία όπου αναγκάστηκε να φύγει, διότι τον κατηγόρησαν ότι προσείλκυσε πολλούς ειδωλολάτρες στον χριστιανισμό.

Εφτασε λοιπόν στους Σωρεούς της Βιθυνίας, φιλοξενούμενος από έναν ευσεβή χριστιανό, τον Κορνήλιο, τον όποιο αφού του δίδαξε τις χριστιανικές του γνώσεις, τον χειροτόνησε σε διάκονο. Συγχρόνως έχτισε ναό προς τιμήν του Αρχαγγέλου Μιχαήλ.

Έπειτα, πήγε στη Λυκαονία και Ίσαυρία, όπου κήρυξε τον Θείο Λόγο, και όταν επέστρεψε στους Σωρεούς, χειροτόνησε τον Κορνήλιο Ιερέα.

Όπως γράφει το vimaorthodoxias.gr, όταν ο αυτοκράτορας Διοκλητιανός άρχισε να ασκεί πιέσεις στους χριστιανούς της Βιθυνίας, ο Άγιος Αυτόνομος έφυγε και πήγε να κηρύξει το Θείο Λόγο στις πόλεις του Ευξείνου Πόντου.

Κατόπιν, αφού περιόδευσε σε πολλές πόλεις της Μ. Ασίας κηρύττοντας την Αλήθεια του Ευαγγελίου, πήγε σε μια πόλη δίπλα στους Σωρεούς, τις Λίμνες. Εκεί οι ειδωλολάτρες πίεζαν τους χριστιανούς να θυσιάσουν στα είδωλα. Αυτοί, όμως, αντίθετα, τα συνέτριψαν. Οι ειδωλολάτρες, τότε, για να εκδικηθούν, την ώρα της Θείας Λειτουργίας εισέβαλαν στο ναό και σκότωσαν τον Άγιο Αυτόνομο, διότι τον θεωρούσαν υπεύθυνο. Έτσι, μαρτυρικά ο Άγιος Αυτόνομος παρέδωσε την ψυχή του στον Κύριο.

Γιορτή 12/9: Γενικές Ευχές για Ονομαστική Εορτή

Υπάρχουν κάποιες ευχές που ταιριάζουν παντού. Απλές, διαχρονικές και όμορφες μπορούν να απευθυνθούν στον καθένα είτε προφορικά είτε γραπτά σε κάποια ευχετήρια κάρτα. Μερικές από αυτού του είδους τις ευχές είναι:

  • Να χαίρεσαι το όμορφο όνομα σου και να περάσεις υπέροχα σήμερα!
  • Χρόνια σου πολλά και καλά! Εύχομαι να περάσεις όμορφα με τα αγαπημένα σου πρόσωπα σε αυτή τη ξεχωριστή ημέρα!
  • Για την ονομαστική σου γιορτή θα ήθελα να σου ευχηθώ χρόνια πολλά, χρόνια καλά! Υγεία και ευτυχία, πολλά φιλιά!
  • Να χαίρεσαι το όνομα σου και να περάσεις μία ξεχωριστή μέρα, όσο ξεχωριστή/ος είσαι και εσύ!
  • Χρόνια πολλά για τη γιορτή σου! Να έχεις ό,τι επιθυμείς, υγεία πάνω απ΄όλα και φυσικά επιτυχίες σε κάθε τομέα! Αξίζεις τα καλύτερα και εύχομαι να πραγματοποιήσεις όλους τους στόχους και τα όνειρά σου!
  • Για τη γιορτή σου εύχομαι να περάσεις υπέροχα με φίλους και οικογενειακά πρόσωπα, να ξεχάσεις όλα τα προβλήματα και να νιώσεις ξεχωριστός/ή! Αυτή είναι η ημέρα σου, χρόνια πολλά!
  • Χρόνια πολλά αγαπημένε/αγαπημένη μου, δεν θα σου ευχηθώ παρά υγεία γιατί όλα τα υπόλοιπα ξέρω ότι θα τα πραγματοποιήσεις! Είσαι από τα πιο ξεχωριστά και έξυπνα άτομα και πιστεύω σε σένα! Να χαίρεσαι το όνομά σου λοιπόν και να τα εκατοστίσεις!
  • Εύχομαι η ονομαστική σου εορτή να είναι τόσο όμορφη όσο εσύ! Να περάσεις ωραία και να ευχαριστηθείς τη κάθε στιγμή, χρόνια σου πολλά και από εμένα!
  • Δεν θα μπορούσα να παραλείψω να σου στείλω τις ευχές μου σήμερα! Να χαίρεσαι το όνομα σου και να έχεις πάντα υγεία, χαρά και ευλογία!
  • Γιορτή 12/9: Σου στέλνω τις πιο θερμές ευχές για την ονομαστική σου γιορτή!

  • Θα ήθελα να είμαι μαζί σου να το γιορτάσουμε, αλλά παρόλο αυτά ξέρω ότι θα έχεις μία υπέροχη μέρα μπροστά σου! Να περάσεις όσο πιο όμορφα γίνεται, να νιώσεις ξεχωριστός/ή και να τα εκατοστίσεις!
  • Εννοείται δεν θα ξεχνούσα σήμερα να σου στείλω χρόνια πολλά για τη γιορτή σου! Να χαίρεσαι το όμορφο όνομα σου και να έχεις ό,τι επιθυμείς, να γελάς συχνά και να συνεχίσεις να φωτίζεις τους γύρω σου όπως κάνεις πάντα!
  • Χρόνια πολλά στον πιο γλυκό/γλυκιά! Να χαίρεσαι το όνομα σου και να περάσεις όμορφα σήμερα, το αξίζεις! Φιλιά πολλά και ελπίζω να βρεθούμε σύντομα, να προσέχεις!
  • Ανάμεσα στις πολλές ευχές που θα ακούσεις σήμερα, δεν θέλω να παραλείψω και εγώ τη δική μου, χρόνια σου πολλά και καλά και εύχομαι επιτυχία σε κάθε τομέα και εννοείται υγεία πάνω απ’όλα! Να περνάς όμορφα ό,τι και αν κάνεις, με όποιους και να είσαι!