Γιος των γονιών που καταδικάστηκαν στη Λέρο: «Είμαι μόνος μου»

Τη γη κάτω από τα πόδια του έχασε ο μεγαλύτερος γιος της οικογένειας από τη Λέρο.

Ο πατέρας και η μητέρα του καταδικάστηκαν σε 24 και 13 χρόνια κάθειρξη αντίστοιχα, καθώς το δικαστήριο ότι έκρινε ότι κακοποιούσαν σεξουαλικά τα δύο ανήλικα παιδιά τους και τον ενήλικο γιο τους, ο οποίος πάσχει από ψυχωσική συνδρομή και ήπια προς μέτρια νοητική υστέρηση.

«Το δικαστήριο έπραξε όπως έπρεπε. Στεναχωριέμαι πάρα πολύ» δήλωσε στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» ο μεγάλος γιος της οικογένειας, ο οποίος είχε φύγει από το σπίτι όταν ήταν 17 ετών για να γλιτώσει.

Ακόμα δεν μπορώ να το πιστέψω. Δεν καταλαβαίνετε σε τι κατάσταση είμαι. Είμαι μόνος μου, δεν έχω άνθρωπο να μιλήσω, δεν έχω βοήθεια από πουθενά. Μου άφησαν πίσω υποχρεώσεις και χρέη. Νιώθω ένα τίποτα.

Χαρακτήρισε τον πατέρα του «βίαιο μια ζωή», ενώ για την μητέρα του είπε πως ήταν μία πονεμένη και φοβισμένη γυναίκα, που καταδικάστηκε άδικα.

«Ήταν συνέχεια μέσα στο σπίτι! Την έβλεπες πως κάτι τη βασάνιζε. “Πού να πάω μόνη με 4 παιδιά χωρίς δουλειά”, έλεγε. Αυτή η γυναίκα δεν αξίζει να είναι στη φυλακή. Καταδικάστηκε άδικα. Αν έκανε κάτι, το έκανε επειδή φοβόταν τον πατέρα μου».

Όπως λέει του λείπουν τα αδέρφια του τα οποία μετά την καταδίκη και φυλάκιση των γονιών του μεταφέρθηκαν σε ιδρύματα. «Τα αγαπάω και δε θα τους λείψει τίποτα όσο είμαι αδερφός τους. Είμαι προστάτης τους» είπε ο μεγαλύτερος γιος της οικογένειας, ενώ ευχήθηκε «να μην αξιώσει ούτε τον εχθρό μου ο θεός να ζήσει τέτοια κατάσταση».

Το δικαστήριο αναγνώρισε το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου στην μητέρα και απέρριψε το αίτημα για αναγνώριση ελαφρυντικών στον πατέρα.