Γκάκα: Παραμένουν οι μάσκες στους εσωτερικούς χώρους – Πιθανό να χρειαστεί ετήσια δόση του εμβόλιoυ για ένα με δύο χρόνια

Μπορεί να μπαίνει τέλος από την 1η Μαΐου στα πιστοποιητικά νόσησης και εμβολιασμού, όμως οι μάσκες στους εσωτερικούς χώρους παραμένουν σύμφωνα με την αναπληρώτρια υπουργό Υγείας Μίνα Γκάγκα.

Στην ενημέρωση για την πορεία του κορονοϊού η Μίνα Γκάγκα ανέφερε: «Τα κρούσματα πέφτουν σημαντικά, που σημαίνει ότι η πανδημία έχει μπει σε δρόμο αποδρομής. Ξεκινάμε μια κανονικότητα ακολουθώντας και τις άλλες χώρες που σταματούν τα μέτρα. Εξακολουθούμε να φοράμε μάσκες. Η Επιτροπή συστήνει μάσκες. Τα επιδημιολογικά δεδομένα θα μας δείξουν πότε και πού μπορούμε να τις βγάλουμε. Μειώνονται τα rapid για εργαζόμενους και σταματούν για τους φοιτητές. Σταματούν τα self test για τα παιδιά στα σχολεία. Τα κρούσματα στα παιδιά πέφτουν πάρα πολύ.

Αυτό το τετραήμερο του Πάσχα μας βοήθησαν οι νοσοκομειακοί φαρμακοποιοί δίνοντας αντιικές θεραπείες γιατί δεν δούλευαν τα courier».

Όσο για τα εμβόλια σημείωσε πως: «Οι μεγαλύτεροι σε ηλικία περνάει η ανοσοποίηση. Όπως γίνεται και με τη γρίπη. Είναι πιθανό να χρειαστεί ετήσια δόση του εμβολίου για ένα δύο χρόνια».