Γκάλοπ Alco (Open): «Βλέποντας και κάνοντας» η κυβέρνηση στην πανδημία, λένε 6 στους 10

«Βλέποντας και κάνοντας». Αυτή είναι η άποψη που υπερισχύει (60%) σχετικά με τον τρόπο που διαχειρίζεται η κυβέρνηση την πανδημία, ενώ μόλις το 32% πιστεύει ότι έχει σχέδιο. Απογοητευμένος δηλώνει ο κόσμος και με τον σχεδιασμό για τους εμβολιασμούς, με το 43% να δηλώνει ότι δεν είναι ικανοποιημένο.

Τα συμπεράσματα της νέας μεγάλης δημοσκόπησης της ALCO για το OPEN για τον μήνα Ιανουάριο παρουσιάστηκαν στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων.

Από την δημοσκόπηση προκύπτει ακόμη ότι αυξάνονται εκείνοι που θα κάνουν το εμβόλιο, με το 48% να δηλώνει πως θα το κάνει αμέσως, ενώ το ποσοστό τον Ιανουάριο ήταν στο 33%. Στο 31% είναι εκείνοι που δηλώνουν πως θα το κάνουν αλλά θα περιμένουν, ενώ στο 17% είναι το Όχι. Επίσης, παρατηρείται μία αυξανόμενη απογοήτευση προς τον τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση αντιμετωπίζει την πανδημία, καθώς τον Μάιο το 84% δήλωνε ικανοποιημένο, ενώ τώρα ικανοποιημένο δηλώνει μόλις το 48%.

Τέλος, και σε αυτή τη δημοσκόπηση καταγράφεται μεγάλο προβάδισμα της ΝΔ στην πρόθεση ψήφου, αφού το κυβερνόν κόμμα προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ κατά 15,1 μονάδες.

H δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε σε δείγμα 1.000 ατόμων, μέσω τηλεφωνικών συνεντεύξεων, σε ολόκληρη τη χώρα. Το στατιστικό σφάλμα της δημοσκόπησης είναι +- 3,1%, ενώ το διάστημα βεβαιότητας είναι 95%. Ο χρόνος που διενεργήθηκε η δημοσκόπηση ήταν στο διάστημα 14-19 Ιανουαρίου, ενώ τα άτομα που ρωτήθηκαν ήταν 17 ετών και άνω.

Δείτε αναλυτικά στις παρακάτω κάρτες τα συμπεράσματα της δημοσκόπησης: