Γκρίνια στους Βουλευτές ΝΔ για τους Διοικητές νοσοκομείων

Η Κυβέρνηση επιχειρεί -και σε ένα βαθμό τα έχει καταφέρει- να ρίξει τους τόνους σχετικά με τους , ωστόσο δεν συμβαίνει το ίδιο και εντός του κόμματος της ΝΔ.

Εκεί όπου περισσεύουν τα αρνητικά σχόλια και η γκρίνια μεταξύ των Βουλευτών της ΝΔ…

Αφενός, διότι θεωρούν ότι το συγκεκριμένο ζήτημα εκθέτει την παράταξη, αφετέρου γιατί οι επιλογές έγιναν απολύτως κεντρικά και δεν ρωτήθηκε κανένας από τους τοπικούς βουλευτές, με αποτέλεσμα, όπως συζητούν μεταξύ τους, να γίνουν επιλογές που καμία σχέση δεν έχουν με τον τομέα της Υγείας, αλλά και την εξοικείωση με την τοπική κοινωνία.

Όπως κουβεντιάζουν, μάλιστα, ενώ δεν ρωτήθηκαν οι τοπικοί βουλευτές, επελέγησαν πολλοί άνθρωποι του περιφερειάρχη Γιώργου Πατούλη, ο οποίος όμως παραδόξως και παρότι πρόεδρος του ιατρικού συλλόγου Αθηνών δεν επέλεξε γιατρούς.

Η γκρίνια αυξάνεται από την κοινοβουλευτική πίεση της ερώτησης 48 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι ζητούν τα βιογραφικά των διορισθέντων Διοικητών.

Επειδή ακριβώς πολλά βιογραφικά είναι… ανύπαρκτα, τόσο στο Υπουργείο Υγείας, όσο και στο Μαξίμου ζορίζονται, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, και αναζητούν διέξοδο. Αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος που δεν έχουν προχωρήσει ακόμα στην έκδοση των ΦΕΚ.

Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι επικεντρώνονται κατ’ αρχάς σε 4-5 πολύ «κραυγαλέες» περιπτώσεις, μεταξύ των οποίων αυτή στο Κερατσίνι, μια ακόμη στη βόρεια Ελλάδα, μια τη Δυτική Αττική και αλλού.