Γκρίνιες στη ΝΔ Θεσσαλονίκης

Για παντελή απουσία κάθε έννοιας κομματικού μηχανισμού στη Θεσσαλονίκη διαμαρτύρονται κατά δεκάδες τοπικά “γαλάζια” στελέχη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η “Διοικούσα Επιτροπή Κομματικών Οργανώσεων Θεσσαλονίκης” όπως ονομάζεται το ;ανώτατο Νεοδημοκρατικό όργανο της Περιφερειακής Ενότητας έχει περιέλθει σε παντελή απραξία εδώ και μήνες, κάτι που απογοητεύει την οργανωμένη βάση.

Η “Διοικούσα” φαίνεται ανίκανη μέχρι και μία ανακοίνωση ή Δελτίο Τύπου να εκδώσει, όπως φαίνεται από τη μηδενική παρέμβαση της στα τοπικά πολιτικά πράγματα. Χτες εκδώθηκε η πρώτη μετά από μήνες ανακοίνωση της οργάνωσης που αφορούσε μάλιστα όχι τοπικό αλλά θέμα πανελλαδικού ενδιαφέροντος. Και αυτό παρά το γεγονός ότι   οι τοπικές πολιτικές προκλήσεις είναι πολλές! Η Πανδημία και η αντιμετώπιση της, η υποστήριξη των κυβερνητικών μέτρων, η ανάπλαση της ΔΕΘ, που αμφισβητείται έντονα από προσωπικότητες και φορείς της πόλης, η κόντρα για το μετρό, οι δυνατότητες παρέμβασης για το Γραφείο Πρωθυπουργού και το Υφυπουργείο Μακεδονίας – Θράκης αποτελούν θέματα πολιτικής δράσης και δίνουν τροφή στην κομματική αντιπαράθεση στα τοπικά ΜΜΕ! Μόνο που από τη συζήτηση αυτή απουσιάζει εκκωφαντικά η Νεοδημοκρατική άποψη.

Η “Διοικούσα” είναι μία ειδική μορφή κομματικής οργάνωσης που εφαρμόζεται μόνο στη Θεσσαλονίκη, ως όργανο συντονισμού των Νομαρχιακών Επιτροπών. Θεσμοθετήθηκε από τον πατέρα του σημερινού πρωθυπουργού ο οποίος ήθελε στην κεφαλή της τοπικής κομματικής ηγεσίας ανθρώπους της απολύτου εμπιστοσύνης του. Και στην “Καραμανλική” Θεσσαλονίκη αυτό δεν ήταν εύκολο! Έτσι, η “Διοικούσα” έγινε το μόνο δοτό όργανο της ΝΔ, αφού όλα τα υπόλοιπα, σε όλη την υπόλοιπη χώρα εκλέγονται από τα μέλη.
Ευθύνη για την αδρανοποίηση του οργάνου φέρει, σύμφωνα με τα τοπικά στελέχη, ο πρόεδρος της πρώην υφυπουργός και βουλευτής 78 ετών πλέον, Τάσος Σπηλιόπουλος.

Πολλά στελέχη στις τοποθετήσεις τους τονίζουν ότι θα πρέπει η “Διοικούσα” να περάσει σε στέλεχος της επόμενης γενιάς, προκειμένου να καταστεί και πάλι αξιόμαχη.
Άλλωστε, δεν είναι λίγοι όσοι αναμένουν εκλογές το φθινόπωρο…