Γλασκώβη: Επίθεση με μαχαίρι στη – Νεκρός ο δράστης

Έξι άνθρωποι τραυματίστηκαν και νοσηλεύονται σε νοσοκομείο κατά την επίθεση με μαχαίρι που σημειώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής (26/06), σε ξενοδοχείο στη Γλασκώβη, σύμφωνα με όσα επίσημα ανακοίνωσε η αστυνομία της Σκωτίας.

Ανάμεσα στους τραυματίες βρίσκεται ένας αστυνομικός, ο οποίος νοσηλεύεται σε κρίσιμη αλλά σταθερή κατάσταση, όπως μεταδίδει το BBC.

O φερόμενος δράστης σκοτώθηκε από αστυνομικά πυρά, ενώ νωρίτερα δημοσιογράφος του BBC μετέδωσε μέσω Twitter ότι υπάρχουν πληροφορίες για τρεις νεκρούς. Ωστόσο για την ώρα, δεν έχει υπάρξει επίσημη επιβεβαίωση ή διάψευση αυτής της πληροφορίας.

«Το πρόσωπο εναντίον του οποίου η αστυνομία άνοιξε πυρ πέθανε. Άλλοι έξι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, εκ των οποίων ένας αστυνομικός, η κατάσταση της υγείας του οποίου είναι κρίσιμη, όμως σταθερή», έγραψε σε tweet ο εκπρόσωπος της σκωτσέζικης αστυνομίας Στιβ Τζόνσον, ενώ τα βρετανικά δίκτυα BBC και Sky News έκαναν λόγο για τρεις νεκρούς.

«Συνεχίζουμε να ασχολούμαστε με το περιστατικό στο Ουέστ Τζορτζ Στριτ, στη Γλασκώβη, και ζητάμε από τους πολίτες να αποφεύγουν την περιοχή. Συστήνουμε στο κοινό να μην κάνει εικασίες σχετικά με το περιστατικό ούτε να κοινοποιεί ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης».

Για την ώρα το κίνητρο της επίθεσης ερευνάται καθώς οι αρχές εκτιμούν πως είναι νωρίς να συνδεθεί η επίθεση με τρομοκρατία.

Βίντεο που έχουν αναρτηθεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν ένοπλους αστυνομικούς να εισβάλλουν στο ξενοδοχείο Park In της κεντρικής οδού West George, φωνάζοντας στον κόσμο που ήταν μέσα να βγει έξω με τα χέρια ψηλά.

Δείτε βίντεο:

Βρετανικά μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα μάρτυρες, αναφέρουν ότι «πολλοί» άνθρωποι ίσως έχουν τραυματιστεί κατά τη διάρκεια επίθεσης αλλά μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επίσημη επιβεβαίωση.

Σύμφωνα με το Sky News, υπάρχουν πολλά θύματα ως αποτέλεσμα της επίθεσης. Αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε στο Sky News ότι είδε ανθρώπους με αίματα και ένοπλους αστυνομικούς στο σημείο, γύρω στις 15:15 ώρα Ελλάδας.

Στο σημείο έσπευσαν τουλάχιστον 20 περιπολικά οχήματα και ασθενοφόρα.

Σε μήνυμά του στο Τwitter ο Βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον, εξέφρασε τη θλίψη του για το συμβάν και τη συμπαράστασή του στα θύματα και στις οικογένειές τους.

Η πρωθυπουργός της Σκωτίας, Νίκολα Στέρτζον, χαρακτηρίζει το περιστατικό φρικτό και στρέφει τις σκέψεις της προς όσους ενεπλάκησαν, ενώ επισημαίνει ότι ενημερώνεται διαρκώς για την εξέλιξη της υπόθεσης.

-Ad-