Γλυκά Νερά: Ψύχραιμος και χαλαρός στα κρατητήρια ο καθ’ ομολογία δολοφόνος

Ανέκφραστος, με παγωμένο βλέμμα , μεταφέρθηκε χθες το απόγευμα στα δικαστήρια της Ευελπίδων ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, ο οποίος ομολόγησε ότι σκότωσε την 20χρονη σύζυγό του, Καρολάιν Κράουτς, στα Γλυκά Νερά.

Ο 32χρονος, δεμένος με χειροπέδες και φορώντας αλεξίσφαιρο γιλέκο, οδηγήθηκε στον εισαγγελέα, ενώ στη συνέχεια πέρασε το κατώφλι του ανακριτή, από τον οποίο ζήτησε αναβολή για την Τρίτη, προκειμένου να προετοιμάσει την απολογία του.

Ο καθ’ ομολογία δολοφόνος δεν είπε λέξη στους δημοσιογράφους. Μετά την ομολογία, ήρθαν στο φως και όσα κατέθεσε στους αστυνομικούς.

«Η Καρολάιν συνέχιζε να τινάζεται και εγώ την κρατούσα όλο και πιο σφιχτά γιατί ήθελα να την κάνω να με ακούσει και να της ζητήσω να κοιμηθούμε και οι τρεις μαζί στο κρεβάτι . Κάποια στιγμή όπως τιναζόταν το πρόσωπό της ήταν στο μαξιλάρι εννοώ δηλαδή ότι το στόμα της και η μύτη της ακουμπούσαν στο μαξιλάρι εγώ συνέχιζα να την κρατάω σφιχτά στην αγκαλιά μου μέχρι που κατάλαβα ότι η Καρολάιν σταμάτησε να κουνιέται» ανέφερε στην ανατριχιαστική του ομολογία ο 32χρονος πιλότος.

«Θέλω να καταλάβουν όλοι πως ότι έκανα μετά το έκανα για να μη χάσει η Λυδία και τον πατέρα της», καταλήγει ο Μπάμπης Αναγνωστοπουλος στην απολογία του .

«Τότε συνειδητοποίησα τι είχε συμβεί. Έβαλα τα κλάματα και αμέσως σκέφτηκα τη Λυδία και πως θα μεγαλώσει χωρίς τους γονείς της. Τότε λοιπόν σκέφτηκα να κάνω μια τελευταία προσπάθεια μήπως μεγαλώσει με τον πατέρα της. Σκέφτηκα να εξαφανίσω το σώμα της αλλά κάτι τέτοιο μου ήταν αδύνατο να το κάνω» πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Ο καθ’ ομολογία δολοφόνος μεταφέρθηκε ξανά στη ΓΑΔΑ, όπου και κρατείται για να απολογηθεί την προσεχή Τρίτη στις 10:00 το πρωί.

Δεύτερη μέρα στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ ο συζυγοκτόνος

Στα κρατητήρια του 7ου ορόφου, στη γυναικεία πτέρυγα, της Γενικης Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής πέρασε το δεύτερο βράδυ ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος.

Μετά την μεταγωγή του στον Εισαγγελέα, όπου του απαγγέλθηκαν οι κατηγορίες για δυο κακουργήματα και δύο πλημμελήματα και την προθεσμία που πήρε προκειμένου να απολογηθεί την Τρίτη, ο 32χρονος πιλότος οδηγήθηκε κατευθείαν στα κρατητήρια του 7ου ορόφου.

Είναι μόνος του σε κελί και φρουρείται προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν επιθέσεις από συγκρατουμένους του ή το ενδεχόμενο να επιχειρήσει να στραφεί στον ίδιο του τον εαυτό.

Μέχρι στιγμής, 0 καθ’ ομολογία δολοφόνος είναι ήρεμος και ψύχραιμος, ενώ σε κάποια τηλέφωνα που κάνει, φαίνεται να είναι ακόμα και χαλαρός, μιλώντας με τον φιλικό ή και οικογενειακό του περιβάλλον.

Σε ότι αφορά στις ποινές, ο 32χρονος συζυγοκτόνος, με τον ισχύοντα ποινικό κώδικα, απειλείται με ισόβια. Σε πραγματικό χρόνο ποινής, είναι 16χρόνια. Σε συνδυασμό με την ψευδορκία και την δολοφονία, δεν θα ξεπεράσει τα 25 χρόνια.

Εάν του αναγνωριστεί το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου, ο πιλότος θα μείνει 15χρονια στην Φυλακή.

Πάντως μέχρι στιγμής δεν προκύπτει παρουσία τρίτου ατόμου μέσα στο χώρο της δολοφονίας. Ωστόσο θα συνεχιστούν οι έρευνες, μήπως υπήρχε κάποιο πρόσωπο που προκαλούσε ένταση στο ζευγάρι το τελευταίο διάστημα.