Γώγος: Τα στοιχεία είναι ανησυχητικά – Προσπαθούμε να αποφύγουμε το lockdown

Για την προσπάθεια που γίνεται ώστε να αποφευχθεί ένα δεύτερο lockdown στην Αττική μίλησε στο κεντρικό δελτίο του Mega o καθηγητής Λοιμωξιολογίας του πανεπιστημίου Πατρών, μέλος της επιτροπής για τον κορονοϊό Χαράλαμπος Γώγος.

«Τα στοιχεία είναι ανησυχητικά, στην Αττική υπάρχει πρόβλημα», τόνισε ο καθηγητής.

«Πήραμε ένα πακέτο μέτρων το οποίο έχει σαν στόχο να αποφευχθεί το lockdown. Τώρα, αν αυτό δεν εξελιχθεί ομαλά, όλα είναι στο τραπέζι. Σε κάθε περίπτωση υπάρχουν δέσμες μέτρων με πολλαπλές παραμέτρους που πάντα έχουμε υπόψιν μας», επεσήμανε.

«Ο αριθμός των κρουσμάτων είναι μεγάλος. Δεν έχει φτάσει στο κόκκινο, αλλά είναι σημαντικός και η δυναμική είναι αυξητική. Αν δούμε ότι ο αριθμός αυξάνει ή παραμένει σε αυτά τα επίπεδα για μεγάλο διάστημα, θα πάρουμε την επόμενη δέσμη μέτρων», υπογράμμισε.

«Τα στοιχεία είναι ανησυχητικά. Το αν θα προχωρήσουμε σε περαιτέρω μέτρα εξαρτάται από τα δεδομένα που θα έχουμε την προσεχή εβδομάδα. Θα ξέρουμε που πάει το πράγμα σε σχέση με τα επιδημιολογικά δεδομένα και τη δυνατότητα του συστήματος υγείας να αντιμετωπίσει τα περιστατικά. Στην Αττική υπάρχει πρόβλημα», τόνισε ο κ. Γώγος.

«Δεν πιστεύω ότι θα φτάσουμε να επιλέγουμε ποιος θα νοσηλευτεί. Θα ανοίξουν και άλλες μονάδες, και άλλες κλινικές. Έχουμε μια καλύτερη εκπαίδευση προσωπικού ώστε να συμμετέχουν και άλλοι στη διαδικασία αυτή. Αν συνεχίσει η αυξητική τάση πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι», πρόσθεσε.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Το Ισραήλ επιβεβαιώνει αεροπορικό πλήγμα στη Δαμασκό
13 Μαρτίου, 2025
Υπεγράφη μνημόνιο τουριστικής συνεργασίας Ελλάδας – Καναδά
13 Μαρτίου, 2025
Ανατροπή νταλίκας στην Αθηνών – Κορίνθου
13 Μαρτίου, 2025
Αρμενία και Αζερμπαϊτζάν συμφώνησαν για ειρήνη
13 Μαρτίου, 2025
Τσακλόγλου: Η δημιουργία του ΤΕΚΑ αποτελεί τη μεγαλύτερη ασφαλιστική μεταρρύθμιση της τελευταίας πενταετίας
13 Μαρτίου, 2025
Στη Συρία παραμένουν οι αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις
13 Μαρτίου, 2025
Πέθανε ο πρώην τερματοφύλακας του Πανσερραϊκού, Ράντισα Ίλιτς
13 Μαρτίου, 2025
ΕΟΔΥ: 3 θάνατοι θάνατοι από γρίπη και 6 από κορονοϊό την τελευταία εβδομάδα
13 Μαρτίου, 2025
Λαμία: Σοβαρό τροχαίο σε διασταύρωση
13 Μαρτίου, 2025
Φάμελλος: Ο Μητσοτάκης απέδειξε με την επιλογή του Τασούλα ότι βρίσκεται σε ένα πολύ αδύναμο πολιτικό σημείο
13 Μαρτίου, 2025