Ένα θρίλερ είναι σε εξέλιξη στην Θεσσαλονίκη, καθώς οι γονείς ενός 15χρονου κοριτσιού που πέθανε στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου τον περασμένο Νοέμβριο, αποφάσισαν να καταγγείλουν 6 γιατρούς, γιατί υποστηρίζουν ότι έγιναν τραγικά ιατρικά λάθη, που κόστισαν την ζωή του παιδιού τους.
Σύμφωνα με το thesstoday.gr δικαίωση και απαντήσεις ψάχνει ακόμη η μητέρα της 15χρονης η οποία τόνισε ότι θα φτάσει μέχρι τέλους προκειμένου να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι. «Θέλω να τους κυνηγήσω και θα τους κυνηγήσω μέχρι τέλους. Το παιδί μου δεν επιστρέφει πίσω. Μπορεί να ματώσω ψυχικά αλλά πιο πολύ απ’ότι ήδη έχω ματώσει με τον χαμό της κόρης μου δεν έχει. Πιο πολύ από τον πόνο αυτό δεν έχει. Η δικαίωση για μένα θα είναι να μην χειρουργήσουν ξανά οι γιατροί που ανέλαβαν το παιδί μου και να τιμωρηθούν. Αφορά παιδιά, δεν πρέπει να υπάρχει αμέλεια από την πλευρά των γιατρών», είπε η μητέρα, αποφασισμένη να βρει τη δικαίωση.
Επίσης, ο δικηγόρος της οικογένειας, Νίκος Διαλυνάς ανέφερε ότι σήμερα κατατέθηκε μήνυση στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης από τον πατέρα της 15χρονης εναντίον έξι γιατρών του νοσοκομείου Παπαγεωργίου με μάρτυρα την μητέρα η οποία ήταν μπροστά σε όλα τα γεγονότα.
Το χρονικό της υπόθεσης
Η περιπέτεια με την υγεία της 15χρονης από την Ιερισσό Χαλκιδικής που είχε τραγικό τέλος, ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2021 όταν εισήχθη για δεύτερη φορά στο Παπαγεωργίου με έντονους πόνους στην κοιλιά και υποβλήθηκε σε πολλαπλές εξετάσεις. Οι γιατροί ενημέρωσαν τους γονείς ότι έπρεπε να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση για συμφυσιόλυση και μάλιστα, ότι θα προβούν σε ανοιχτή επέμβαση ενώ μετά το πέρας του χειρουργείου αντιμετωπίστηκε το 80% των συμφύσεων. Επίσης, ανέφεραν στη μητέρα η οποία βρισκόταν διαρκώς δίπλα στο παιδί της ότι ένα τμήμα του εντέρου ήταν «σάπιο» και λήφθηκε βιοψία.
Το παιδί στη συνέχεια μεταφέρθηκε σε θάλαμο και διαπιστώθηκε, όπως λέει η μητέρα, Ανθή – Πετρούλα Μακροπούλου, ότι το μηχάνημα καταγραφής ζωτικών σημείων χτυπούσε συνεχώς καθώς οι σφύξεις ανέρχονταν μέχρι 140/λεπτό. Σε ερώτησή της γιατί χτυπάει το μηχάνημα, η αναισθησιολόγος του νοσοκομείου απάντησε ότι η κόρη τους χρειαζόταν υγρά. «Οι υψηλές σφίξεις οφείλονταν σε απώλεια υγρών κατά το χειρουργείο», είπαν χαρακτηριστικά οι γιατροί στη μητέρα και μετέπειτα χορηγήθηκε στην 15χρονη μορφίνη, λόγω του έντονου κοιλιακού άλγους.
Αργότερα, η 15χρονη άρχισε να λέει στη μητέρα της «Μαμά δεν βλέπω καλά, Μαμά μου δεν βλέπω». Η μητέρα της βγαίνοντας τρομοκρατημένη από το δωμάτιο για να καλέσει βοήθεια, είδε έναν γιατρό και του είπε ότι το παιδί δεν είναι καλά και μετά από λίγο έχασε τις αισθήσεις της λόγω καρδιακής ανακοπής. Κλήθηκαν από την μητέρα οι ιατροί διαφόρων ειδικοτήτων (καρδιολόγος, αναισθησιολόγος), οι οποίοι όταν προσήλθαν άρχισαν την διαδικασία της ΚΑΡΠΑ.
«Ο γιατρός που ήρθε αρχικά στον θάλαμο το μόνο που έκανε ήταν να χορηγήσει οξυγόνο στην κόρη μου, χωρίς να αρχίσει την διαδικασία της ΚΑΡΠΑ, περιμένοντας να έρθουν οι υπόλοιποι γιατροί», καταγγέλλει η μητέρα της 15χρονης τονίζοντας ότι χάθηκαν πολύτιμα λεπτά για να σωθεί το παιδί.
Μετά την ανάνηψη οδηγήθηκε η 15χρονη επειγόντως στο χειρουργείο, όπου διαπιστώθηκε κοπρανώδη περιτονίτιδα. Έγιναν πλύσεις περιτοναϊκής κοιλότητας, αφαίρεση τμήματος εντέρου, κολοστομία και οδηγήθηκε στη ΜΕΘ. Στις 5 Νοεμβρίου του 2021, το παιδί υπέστη εγκεφαλικό οίδημα και έπρεπε να υποβληθεί σε κρανιοεκτομή, επέμβαση που έγινε την ίδια ημέρα. Ωστόσο, παρέμεινε σε βαρύτατη κατάσταση και κατέληξε στις 23 Νοεμβρίου από διάχυτο εγκεφαλικό οίδημα, πολυοργανική ανεπάρκεια και καρδιακή ανακοπή.