Γρηγόρης Πετράκος: Ο αρνητής του εμβολίου θα τραγουδά σε μαγαζί… μόνο για εμβολιασμένους

Σε μαγαζί στην Πάτρα θα εμφανίζεται ο τραγουδιστής Γρηγόρης Πετράκος και θα τραγουδά μόνο για εμβολιασμένους

Ο τραγουδιστής Γρηγόρης Πετράκος – σύμβολο για πολλούς αρνητές του εμβολίου – ανακοίνωσε μέσω της προσωπικής του σελίδας στο Facebook ότι από το σαββατοκύριακο 16-17 Οκτωβρίου θα εμφανίζεται σε νυχτερινό κέντρο στην Πάτρα, όπου η είσοδος επιτρέπεται… μόνο σε εμβολιασμένους.

Δεν έχουν περάσει ούτε τρεις μήνες από τότε που ο αντιεμβολιαστής Γρηγόρης Πετράκος «πυροβολούσε» τον συνάδελφό του, Πάνο Κιάμο, επειδή εκείνος είχε επιλέξει τότε να τραγουδά μόνο για εμβολιασμένους. Μάλιστα, τότε ο Γρηγόρης Πετράκος με δημόσια παρέμβασή του ζητούσε τη «συγγνώμη» του συναδέλφου του.

Ο Πετράκος τότε είχε πει: «Καταλαβαίνω ότι όλοι έχουμε να δουλέψουμε πολλούς μήνες. Από επιχειρηματίες και καλλιτέχνες μέχρι σερβιτόρους και παρκαδόρους. Ωστόσο, πιστεύω πως πέσατε σε ένα τεράστιο ατόπημα, χωρίς να είναι αυτή η πρόθεσή σας. Μίλησες για το πρώτο “Covid free” μαγαζί και είπες ότι δεν παίζεις με τη δημόσια υγεία. Καταλαβαίνεις αγαπητέ φίλε τι σημαίνει το τάχα μου covid free μαγαζί που σας πούλησε η αγαπημένη μας κυβέρνηση;

Σημαίνει ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ των ανθρώπων βάσει ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων. Σημαίνει apartheid! Ξέχασες όμως ότι “εμεῖς δὲν τραγουδᾶμε γιὰ νὰ ξεχωρίσουμε ἀδελφέ μου ἀπ᾿ τὸν κόσμο. Ἐμεῖς τραγουδᾶμε γιὰ νὰ σμίξουμε τὸν κόσμο”. Αυτά μας είπε ο Ρίτσος με τη φωνή του Ξυλούρη και είναι η Ελληνική μας καλλιτεχνική κληρονομιά.

Όχι αδελφέ μου! Σε παρακαλώ με ειλικρίνεια και ταπεινότητα. Συζητήστε ξανά με την επιχείρηση και αναθεωρήστε τη στάση σας. Ήταν βιαστική και λίγο επιπόλαιη… Ξέρεις γιατί; Γιατί μπορεί να μην παίζεις με τη δημόσια υγεία αλλά παίζεις με κάτι πολύ υψηλότερο… Παίζεις με την ελευθερία! Παίζεις με την ισότητα και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Παίζεις με τις ανθρώπινες διακρίσεις».

Αντιεμβολιαστής ο Πετράκος, αλλά… θα τραγουδάει σε μαγαζί μόνο για εμβολιασμένους

Όπως ήταν λογικό, η απόφασή του να τραγουδήσει τελικά σε μαγαζί μόνο για εμβολιασμένους προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις, με αρκετούς διαδικτυακούς του φίλους να του γράφουν ότι τους «πούλησε» και κάποιους άλλους να μιλούν για προδοσία και «κωλοτούμπα». Ο ίδιος ο τραγουδιστής μίλησε στο Star γι’ αυτή του την απόφαση, λέγοντας πως εκείνος ως ανεμβολίαστος θα δουλεύει κάνοντας rapid test, όμως ο κόσμος θα πρέπει είτε να έχει κάνει το εμβόλιο, είτε να έχει νοσήσει.

Μάλιστα σπεύδει να… διαβεβαιώσει τους θαυμαστές του πως προσωπικά του φαίνεται παράδοξο αλλά είναι… υποχρεωμένος να το δεχτεί! «Δεν μου αρέσει καθόλου, αν η ερώτηση είναι αυτή, και κάνω και πολλούς αγώνες να το αλλάξουμε αυτό» λέει χαρακτηριστικά o Γρηγόρης Πετράκος.

Ο τραγουδιστής δήλωσε στο pelop.gr: «Αν κάνει υποχρεωτικό τον εμβολιασμό στο σύνολο των εργαζομένων, θα πρέπει να προσφύγουμε στα Ευρωπαϊκά δικαστήρια γιατί είναι παράνομο και αντισυνταγματικό. Πώς θα υποχρεώσει 2 εκατ. ανθρώπους που εργάζονται στην εστίαση; Για ποιο λόγο; Αν τεθεί ένα τέτοιο θέμα τότε ο καθένας θα κληθεί να πάρει τη δική του δύσκολη απόφαση όπως την πήρανε οι υγειονομικοί. Εμένα αν με ρωτάς δεν θα το έκανα το εμβόλιο για να εργαστώ. Δεν υποκύπτω σε κανέναν εκβιασμό».