ΓΣΕΕ: «Επίθεση» στην κυβέρνηση για τη ρύθμιση που μειώνει τους μισθούς 50%

Την αντίθεση της για την κυβερνητική ρύθμιση με την οποία δίνεται η δυνατότητα «σε όλους ανεξαιρέτως τους εργοδότες για διάστημα έξι μηνών να απασχολούν το 50% των εργαζομένων, για δύο εβδομάδες το μήνα, καταβάλλοντας φυσικά το μισό μισθό» εκφράζει με ανακοίνωσή της σήμερα Τετάρτη 25 Μαρτίου η ΓΣΕΕ.

Η τριτοβάθμια συνδικαλιστική οργάνωση του ιδιωτικού τομέα επισημαίνει πως δεν πρέπει «να χρησιμοποιείται η κρίση για ανατροπές εργασιακών δικαιωμάτων και μονοσήμαντες εξυπηρετήσεις εργοδοτών».

Παρά το γεγονός ότι τα κυβερνητικά μέτρα, λόγω της έκτακτης περιόδου που διανύουμε προσδιορίζεται η ισχύς τους για ένα με ενάμιση μήνα και δίνεται παράταση αν χρειαστεί, η συγκεκριμένη ρύθμιση έχει εξάμηνη διάρκεια, τονίζει η ΓΣΕΕ «γεγονός που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στη μακροχρόνια ανατροπή των εργασιακών δικαιωμάτων και σε μισθούς πείνας.

Απαιτούμε από το Υπουργείο Εργασίας να αποσύρει εδώ και τώρα τη συγκεκριμένη ρύθμιση, η οποία δεν συνδέεται με τις έκτακτες συνθήκες που ζει η χώρα και να ξεκινήσει άμεσα διάλογο ώστε να εξευρεθεί η βέλτιστη λύση για την προστασία των εργαζομένων και τη λειτουργία των επιχειρήσεων. Στηρίζουμε την προσπάθεια να περάσουμε αυτή τη δυσκολία, όχι όμως και τη χρησιμοποίηση της κρίσης για ανατροπές και εξυπηρέτηση εργοδοτών μονοσήμαντα. Σε μία τόσο κρίσιμη περίοδο για τη χώρα, που οι εργαζόμενοι ζουν με την αγωνία της επόμενης ημέρας δε θα ανεχθούμε τέτοιες συμπεριφορές και ρυθμίσεις», καταλήγει η ΓΣΕΕ.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Δύο τροχαία με διαφορά λίγων λεπτών στα Χανιά – Απεγκλωβίστηκαν τρία άτομα χωρίς σοβαρά τραύματα
15 Μαρτίου, 2025
Λουκίδης για την αφρικανική σκόνη: Είναι ένα φαινόμενο με διαβαθμίσεις – Τι πρέπει να προσέχουν οι πολίτες
15 Μαρτίου, 2025
Συνεχίζεται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης – Ποιες περιοχές επηρεάζονται
15 Μαρτίου, 2025
Μάχη με τις φλόγες στην Καστοριά – Πολλαπλά τα μέτωπα
15 Μαρτίου, 2025
Δούκας: «Η Κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει απονομιμοποιηθεί πολιτικά και ηθικά»
15 Μαρτίου, 2025
Νεκρός ένας ηλικιωμένος που επιχείρησε να κλαδέψει δέντρο στα Χανία
15 Μαρτίου, 2025
Ολοκληρώθηκε η επιχείρηση μεταφοράς του 21χρονου γερμανού τουρίστα, που εντοπίστηκε νεκρός στην Κρήτη
15 Μαρτίου, 2025
Με χειροκροτήματα υποδέχθηκαν οι πιστοί στην τελευταία του κατοικία τον μητροπολίτη πρώην Θεσσαλονίκης Άνθιμο
15 Μαρτίου, 2025
Πρώην παίκτης ριάλιτι ο άνδρας που παρίστανε αστυνομικό στο κέντρο της Αθήνας
15 Μαρτίου, 2025
Τι ήταν το νεφελώδες «τείχος» που «σκέπασε» τα νότια προάστια της Αθήνας – Ποια η διαφορά με την «κανονική» ομίχλη
15 Μαρτίου, 2025