ΓΣΕΕ: Να μην πληρώσουν και αυτή την κρίση οι εργαζόμενοι

«Η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ) χαιρετίζει τις δυναμικές κινητοποιήσεις που από κοινού συντόνισαν και πραγματοποίησαν τα Εργατικά Κέντρα Κρήτης, η Ομοσπονδία του κλάδου και τα σωματεία στον τουρισμό, σε Ηράκλειο, Χανιά, Ρέθυμνο και Λασίθι, ζητώντας αυτό το οποίο στην παρούσα φάση διεκδικεί το σύνολο των εργαζομένων της χώρας: “να μην πληρώσουν και αυτή την κρίση οι εργαζόμενοι”», σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Όπως αναφέρει η ΓΣΕΕ, «τη σκυτάλη των κινητοποιήσεων παραλαμβάνει την ερχόμενη Παρασκευή 22 Μαΐου και το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ρόδου και τα κατά τόπους σωματεία, καθώς η κατάσταση στην αγορά εργασίας, λόγω κορονοϊού, έχει επιδεινωθεί, εντείνοντας ακόμη περισσότερο την αγωνία των εργαζομένων για το τι μέλλει γενέσθαι, αλλά και των ανέργων, όπου βλέπουν ακόμη δυσκολότερη την επανένταξή τους στην αγορά εργασίας. Η αγωνία για την επόμενη μέρα είναι έκδηλη».

Παράλληλα, η Συνομοσπονδία υποστηρίζει ότι «με αυτά τα δεδομένα και μετά τις χθεσινές κυβερνητικές εξαγγελίες, το τίμημα για τους εργαζόμενους φαίνεται δυσανάλογο, με τον κίνδυνο μίας κανονικότητας χειρότερης να ελλοχεύει για τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα».

Στην ανακοίνωσή της, η ΓΣΕΕ κρίνει απαραίτητη τη λήψη νέων επιπλέον παρεμβάσεων, για να καλυφθούν οι εργαζόμενοι, με παράλληλη εντατικοποίηση των ελέγχων, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η εργοδοτική παραβατικότητα και η καταστρατήγηση εργασιακών δικαιωμάτων. «Αποτελεί δε αναγκαιότητα η χρηματοδότηση της χώρας, μέσω νέων καθαρών και όχι από προσθήκη χρέους ευρωπαϊκών πόρων» τονίζει η Συνομοσπονδία.

Η ΓΣΕΕ υπογραμμίζει ότι θα συνεχίσει τον αγώνα της, «που είναι διαρκής και μακροχρόνιος και, μαζί με τις Ομοσπονδίες και τα Εργατικά Κέντρα της, θα χρησιμοποιήσει όλα τα εργαλεία, που έχει στη διάθεσή της, για τη στήριξη των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα, εν μέσω των ιδιότυπων συνθηκών, που διανύει η χώρα».

Τέλος, η Συνομοσπονδία υπενθυμίζει ότι συνεχίζει να προσφέρει στους εργαζόμενους το σύνολο των δομών της και για την υποβολή καταγγελιών και την άμεση πληροφόρηση των εργαζομένων, μέσω της πλατφόρμας ANTI-COVID 19.