Γυναικοκτονία στην Αλεξανδρούπολη: Την σκότωσε με 12 μαχαιριές

Την υπόθεση έχει αναλάβει η ιατροδικαστική υπηρεσία Κομοτηνής και ιατροδικαστής μετέβη στο διαμέρισμα του 1ου ορόφου, όπου έλαβε χώρα το τραγικό περιστατικό.

Μια ακόμα άγρια γυναικοκτονία συγκλονίζει τη χώρα. Το έγκλημα σημειώθηκε νωρίς το πρωί της Παρασκευής 21/6 στην Αλεξανδρούπολη, όπου ένας 81χρονος σκότωσε την 73χρονη σύζυγό του, χτυπώντας τη 12 φορές με μαχαίρι. Αμέσως μετά αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει, πίνοντας χλωρίνη.

Ειδικότερα, τα αίτια που όπλισαν το χέρι του ηλικιωμένου και τον οδήγησαν στη συζυγοκτονία παραμένουν -μέχρι στιγμής- αδιευκρίνιστα, ωστόσο από τα στοιχεία της ιατροδικαστικής αυτοψίας στον τόπο του εγκλήματος προκύπτει ότι το θύμα δέχτηκε 12 μαχαιριές στο αριστερό ημιθωράκιο και ο θάνατος επήλθε ακαριαία.

Αύριο αναμένεται η διενέργεια της νεκροψίας – νεκροτομής στη σορό της 73χρονης.

Πρόκειται για ζευγάρι ελλήνων μεταναστών που είχαν επιστρέψει στη χώρα. Το ζευγάρι έχει δύο παιδιά, σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταδίδει η ΕΡΤ.

Ο ιατροδικαστής που βρέθηκε στο σημείο χαρακτήρισε το έγκλημα ως ένα από τα πιο βίαια και σκληρά που έχει αντιμετωπίσει.

Σημειώνεται πως οι πρώτες πληροφορίες ανέφεραν ότι το έγκλημα έγινε με κατσαβίδι, ωστόσο σύμφωνα με τις νεότερες ο δράστης χρησιμοποίησε μαχαίρι κατά της συζύγου του. Δίπλα στη σορό, η οποία βρέθηκε στην κουζίνα, υπήρχε και ένα ακονιστήρι.

Γείτονας των ηλικιωμένων κάλεσε περίπου στις 09:00 το πρωί τις αστυνομικές αρχές, καθώς θορυβήθηκε από την ένταση που επικρατούσε στο σπίτι του ζευγαριού, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες. Ο γείτονας κάλεσε το 100 και φέρεται να ενημέρωσε πως είδε τον 81χρονο να βγαίνει στο μπαλκόνι, φωνάζοντας «σκότωσα τη γυναίκα μου».

Άμεσα μετέβη περιπολικό στο σημείο, όπου οι αστυνομικοί εντόπισαν νεκρή την 73χρονη. Ο δε θύτης, στη συνέχεια, προέβη σε απόπειρα αυτοχειρίας, ενώ έχει διακομισθεί στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο.

Ο 81χρονος νοσηλεύεται φρουρούμενος στην παθολογική κλινική του νοσοκομείου και, σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες που μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο θύτης δεν διατρέχει κίνδυνο.