Γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους: Ο Χρυσοχοΐδης ετοιμάζει αλλαγές στην αστυνομία

Οργή έχει προκαλέσει η δολοφονία της 28χρονης από τον πρώην σύντροφο της έξω από το Αστυνομικό Τμήμα Αγίων Αναργύρων όπου πήγε για να ζητήσει προστασία.

Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι πολλά. Ανάμεσα σε αυτά είναι αν οι αστυνομικοί αξιολόγησαν σωστά όσα τους ανέφερε, αλλά και γιατί δεν της προσέφεραν τη βοήθεια που αποζητούσε.

Η 28χρονη ζήτησε να πάει περιπολικό στο σπίτι της, όπου θεωρούσε ότι παραμόνευε ο πρώην σύντροφός της και από τη στιγμή που δεν της προσφέρθηκε γιατί δεν της έγινε πρόταση να παραμείνει στο τμήμα, έως ότου βρεθεί διαθέσιμο και να τη συνοδεύσει σπίτι της;

Ένα ακόμη ερώτημα που έχει τεθεί είναι γιατί ο αστυνομικός σκοπός του ΑΤ Αγίων Αναργύρων δεν αντέδρασε άμεσα όταν ο 39χρονος της επιτέθηκε, την ακινητοποίησε και την σκότωσε με πολλαπλές μαχαιριές προκειμένου να την προστατεύσει;

Αλλά και η φράση που ακούστηκε από τον αστυνομικό της Άμεσης Δράσης πως : «Το ταξί δεν είναι περιπολικό».

Όπως είπε η δημοσιογράφος Χριστίνα Κοραή, η κυβέρνηση εξετάζει αυτή τη στιγμή εάν τηρήθηκαν όλα τα πρωτόκολλα αλλά ελέγχουν και εάν η εκπαίδευση των αστυνομικών είναι τελικά επαρκής.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης μιλώντας στην Χριστίνα Κοραή είπε πως ετοιμάζει αλλαγές στην αστυνομία αλλά και στο νομοθετικό πλαίσιο.

Επιπλέον, ευθύνες επιρρίπτονται και στη Δικαιοσύνη.