Γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους: Τι κατέθεσαν οι κατηγορούμενοι αστυνομικοί

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις γύρω από τη γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους που έχει σοκάρει την χώρα.

Απολογητικά υπομνήματα, με τα οποία αρνούνται ότι η στάση τους είχε ως αποτέλεσμα τη δολοφονία της 28χρονης Κυριακής Γρίβα έξω από το αστυνομικό τμήμα των Αγίων Αναργύρων, κατάθεσαν στις Εσωτερικές Υποθέσεις οι πέντε από τους έξι ελεγχόμενους, πειθαρχικά και ποινικά, αστυνομικούς. Ο μοναδικός που δεν έχει καταθέσει μέχρι στιγμής είναι ο αστυνομικός της Άμεσης Δράσης, που στην τηλεφωνική κλήση της 28χρονης στο «100» απάντησε ότι «το περιπολικό δεν είναι ταξί».

Αξίζει να σημειώσουμε ότι και οι έξι αστυνομικοί βρίσκονται σε αναρρωτική άδεια (σ.σ. πληροφορίες αναφέρουν ότι κάποιοι είναι σε πολύ κακή ψυχολογική κατάσταση), ενώ θέμα ημερών είναι η συνεδρίαση του πειθαρχικού συμβουλίου για την οριστική απόταξη από τους κόλπους της ΕΛ.ΑΣ. του αστυνομικού-σκοπού του Α.Τ. Αγίων Αναργύρων το μοιραίο βράδυ. Με την ολοκλήρωση της έρευνας από τις Εσωτερικές Υποθέσεις θα φανεί εάν και για ποιους προκύπτει το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος ή ό,τι άλλο κρίνουν οι αξιωματικοί που χειρίζονται την υπόθεση. Παράλληλα, θα ενημερωθεί και η Εισαγγελία, που διενεργεί έρευνα για τυχόν ποινικές ευθύνες.

Εκτός από το πόρισμα της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης (ΕΔΕ), τις καταθέσεις των έξι αστυνομικών, το βιντεοληπτικό και ηχητικό υλικό, στην Εισαγγελία θα διαβιβαστούν και οι εσωτερικές διαταγές του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. για τον χειρισμό υποθέσεων ενδοοικογενειακής βίας, όπως επίσης και το καθηκοντολόγιο των αστυνομικών που χειρίστηκαν την υπόθεση της 28χρονης Κυριακής.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι κατάθεση (σ.σ. στις Εσωτερικές Υποθέσεις) αναμένεται να δώσει και η μητέρα της δολοφονημένης κοπέλας, η οποία, μέσω του δικηγόρου της, ζήτησε μία μικρή προθεσμία, καθώς δεν είναι ακόμη σε ψυχολογική κατάσταση για κάτι τέτοιο.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η 22χρονη αστυφύλακας, που εκτελούσε καθήκοντα αξιωματικού υπηρεσίας, φέρεται να υποστήριξε ότι ενημέρωσε για το συμβάν την υποδιοικήτρια του Α.Τ. Αγίων Αναργύρων και επόπτρια εκείνο το βράδυ σε επίπεδο Διεύθυνσης Αστυνομίας Δυτικής Αττικής.

Στο τέλος, η Εισαγγελία είναι αυτή που θα αποφασίσει εάν και για ποιους προκύπτουν ποινικές ευθύνες και θα κληθούν για ανωμοτί κατάθεση, ως ύποπτοι, δηλαδή, για την τέλεση αδικήματος.