H κακοκαιρία «σάρωσε» τη Θεσσαλία και την κεντρική Μακεδονία – Πού σημειώθηκαν προβλήματα και πότε θα επιστρέψει το καλοκαίρι

Στο έλεος της κακοκαιρίας βρέθηκαν χτες, Τρίτη 20/8 αρκετές περιοχές της χώρας μας με τα περισσότερα προβλήματα να εντοπίζονται στη Θεσσαλία και την κεντρική Μακεδονία. Ο καιρός σύμφωνα με την ΕΜΥ θα είναι και σήμερα Τετάρτη 21/8 άστατος ενώ τα επόμενα 24ωρα τα έντονα φαινόμενα θα υποχωρήσουν και το καλοκαίρι θα επιστρέψει.

Σφοδρή καταιγίδα σάρωσε την περιοχή του Βόλου, οι κεραυνοί ήταν συνεχείς ενώ οι δρόμοι της πόλης μετατράπηκαν σε ποτάμια.

Η καταιγίδα που ξεκίνησε στις 21:25 είχε ως κύρια χαρακτηριστικά την πολύ έντονη βροχή, τις θυελλώδεις ριπές του ανέμου και τις συνεχείς πτώσεις κεραυνών, που κάνουν τη νύχτα μέρα. Οι κεραυνοί και μέσα στην πόλη του Βόλου δημιουργούν απόκοσμη ατμόσφαιρα από τις συνεχείς λάμψεις και τους κρότους.

Επί ποδός βρίσκονται οι υπηρεσίες της Λάρισας που επλήγη από έντονη βροχόπτωση με αποτέλεσμα ο δήμος να εκδώσει ανακοίνωση στην οποία συστήνει στους πολίτες, να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις, καθώς και να αποφεύγουν να σταθμεύουν τα οχήματά τους κάτω από δένδρα, μέχρι την υποχώρηση των φαινομένων.

55 κλήσεις έλαβε το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων στην περιφέρεια Θεσσαλίας

Σε 55 ανήλθαν οι κλήσεις που έλαβε χθες από τις 18:00 έως τις 22:30 το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος λόγω εκδήλωσης έντονων καιρικών φαινομένων στην Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Το Πυροσβεστικό Σώμα προχώρησε στις παρακάτω ενέργειες:

  • 34 κοπές δέντρων σε Λάρισα, Μαγνησία, Τρίκαλα και Καρδίτσα
  • 15 αντλήσεις υδάτων σε Λάρισα, Μαγνησία και Τρίκαλα καθώς και
  • 3 αφαιρέσεις αντικειμένων στη Λάρισα.