H Πειραιώς και o Οργανισμός Eurohoops συνεχίζουν το πρόγραμμα Equall Hoops για δεύτερη χρονιά στην Αθήνα

H Πειραιώς και o Οργανισμός Eurohoops συνεχίζουν το πρόγραμμα Equall Hoops για δεύτερη χρονιά στην Αθήνα 

Σε εορταστικό κλίμα, πραγματοποιήθηκε η πρώτη προπόνηση του Equall Hoops για τη νέα χρονιά, το Σάββατο 11 Ιανουαρίου, στη Λεόντειο Σχολή Αθηνών παρουσία των συμμετεχόντων παιδιών και νέων, των οικογενειών τους και στελεχών της Πειραιώς και της Eurohoops Academy που έχουν σχεδιάσει και υλοποιούν τη δράση. 

Αναλυτικά σύμφωνα με την ανακοίνωση της Πειραιώς:

Το Equall Hoops, η συμπεριληπτική ακαδημία μπάσκετ του Eurohoops σε στρατηγική συνεργασία με την Πειραιώς, συνεχίζει, για δεύτερη χρονιά, τη δράση της στην Αθήνα. Στόχος της είναι η ανάδειξη της ισότητας και της συμπερίληψης μέσω του αθλητισμού και επιτυγχάνεται μέσα από την παροχή δωρεάν προπονήσεων ειδικής καλαθοσφαιρικής αγωγής για παιδιά, νέους και νέες ηλικίας 12 έως 22 ετών στο φάσμα του αυτισμού. Η δράση εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Υπευθυνότητας της Τράπεζας «Equall – Για μια Κοινωνία Ισότιμων Ανθρώπων» και στον πυλώνα των Ευάλωτων Κοινωνικών Ομάδων. 

Στην εορταστική εκδήλωση, οι συμμετέχοντες στη δράση υποδέχθηκαν τη νέα χρονιά με την καθιερωμένη κοπή της βασιλόπιτας, αντάλλαξαν ευχές και επιδόθηκαν στην αγαπημένη τους προπόνηση! 

Με αφορμή την επίσημη έναρξη της δράσης για δεύτερη συνεχή χρονιά, ο Διευθυντής της Eurohoops Academy κ. Θοδωρής Παπαλουκάς δήλωσε ότι «Το πρόγραμμα είναι ένα κομμάτι μιας μεγαλύτερης προσπάθειας που βραβεύτηκε στο Λονδίνο. Είμαστε ένα κομμάτι αυτού και είμαστε πολύ χαρούμενοι. Ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη τα παιδιά και τους γονείς. Ευχαριστούμε πάρα πολύ τους ανθρώπους της Πειραιώς που έχουν αγκαλιάσει το πρόγραμμα, κάνουν ό,τι καλύτερο μπορούν για να έχει υψηλό επίπεδο και για να εντάξουμε όσες περισσότερες οικογένειες μπορούμε. Φέτος είμαστε σε έναν καινούργιο χώρο. Προσπαθούμε συνεχώς για να κάνουμε αυτό το πρόγραμμα ακόμη μεγαλύτερο και η προσπάθεια αυτή θα συνεχιστεί». 

Η Επικεφαλής της Μονάδας Εταιρικής Υπευθυνότητας της Πειραιώς κα. Αγγελική Μπούκη ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «το Equall Hoops, για δεύτερη συνεχή χρονιά, αναδεικνύει την αξία της ισότητας και της συμπερίληψης μέσω του αθλητισμού. Τα σπουδαία παιδιά που συμμετέχουν στο πρόγραμμα αποτελούν την ψυχή αυτής της πρωτοβουλίας. Με την αγάπη, τη θέληση και την προσπάθειά τους, αποδεικνύουν ότι ο αθλητισμός μπορεί να γίνει ένα πεδίο όπου όλοι έχουν τις ίδιες δυνατότητες, τις ίδιες ευκαιρίες και μπορούν να ξεχωρίσουν. Παράλληλα, οφείλουμε να αναγνωρίσουμε τη σπουδαιότητα της στήριξης των γονιών τους που με τη δύναμη και την αφοσίωσή τους, αποτελούν θεμέλιο για την επιτυχία αυτής της δράσης. Χάρη σε αυτή τη συμμετοχή και την εμπιστοσύνη, το Equall Hoops αποκτά σπουδαιότητα καθώς προσφέρει στα παιδιά ένα περιβάλλον ασφάλειας, ανάπτυξης και συνοχής. Είμαστε περήφανοι που αποτελούμε μέρος αυτής της κοινής προσπάθειας και δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε να τη στηρίζουμε ώστε να τη δούμε να μεγαλώνει και να επεκτείνεται και στην Περιφέρεια».

Στο πλαίσιο της ενίσχυσης των δράσεων του Equall Hoops και με στόχο την ευρύτερη διάδοση των μηνυμάτων του, η Eurohoops Academy σε συνεργασία με την Πειραιώς, δημιούργησε το ντοκιμαντέρ «Πέρα από το Φάσμα». Μέσα από αφηγήσεις των αθλητών και των οικογενειών τους, τίθενται στο επίκεντρο οι προκλήσεις που καλούνται σε καθημερινή βάση να αντιμετωπίσουν αλλά και οι μοναδικές ανταμοιβές που προσφέρει η κοινωνικοποίηση μέσω του αθλητισμού. Με όχημα το μπάσκετ, το ντοκιμαντέρ αναδεικνύει τη σημασία της δημιουργίας ενός ασφαλούς και συμπεριληπτικού περιβάλλοντος για όλους.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Γαλλία: Ένας νεκρός από επίθεση με μαχαίρι σε αγορά της Μυλούζης – Μακρόν: «Τρομοκρατική ενέργεια χωρίς αμφιβολία»
22 Φεβρουαρίου, 2025
Σεισμοί: Σε ύφεση η ακολουθία – Κλειστά σχολεία μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου σε Σαντορίνη, Αμοργό, Ανάφη και Ίο αποφάσισαν οι Επιτροπές
22 Φεβρουαρίου, 2025
Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 22-9: «Βούλιαξε» τον «αιώνιο» αντίπαλο στον τελικό και χρίστηκε Κυπελλούχος Ελλάδας στο πόλο των ανδρών
22 Φεβρουαρίου, 2025
«Πρεμιέρα» για τη συγκοινωνιακή αστυνομία με περισσότερους από 150 ελέγχους και τέσσερις συλλήψεις
22 Φεβρουαρίου, 2025
Βασίλης Καλογήρου: Αμείλικτα τα ερωτήματα από τις καταγγελίες συγγενών για τον θάνατό του – «Είναι προϊόν εγκληματικής ενέργειας»
22 Φεβρουαρίου, 2025
Κινητοποιήσεις για τα Τέμπη σε συνοικίες της Αθήνας και στη Θεσσαλονίκη
22 Φεβρουαρίου, 2025
Γερμανία: O προεκλογικός αγώνας και τα σενάρια της επόμενης μέρας
22 Φεβρουαρίου, 2025
Βασίλης Καλογήρου: Ψάχνουν για απαντήσεις στη διαδρομή θανάτου 18 χιλιομέτρων του 39χρονου – Καταγραφικά και τοξικολογικές ρίχνουν «φως» στο μυστήριο
22 Φεβρουαρίου, 2025
Χαλκίδα: 22χρονη κατήγγειλε πως έπεσε θύμα ομαδικού βιασμού – Τέσσερις συλλήψεις
22 Φεβρουαρίου, 2025
Πόρισμα του ΕΟΔΑΣΑΑΜ για Τέμπη: Οι ερευνητές κάνουν λόγο για «αντικρουόμενα στοιχεία» – Παρουσιάζεται στις 27 Φεβρουαρίου
22 Φεβρουαρίου, 2025