Η Cenergy Holdings ανακοίνωσε ότι η Hellenic Cables, ο κλάδος καλωδίων της, υπέγραψε σύμβαση για το έργο Silver Run Expansion στις Ηνωμένες Πολιτείες. Το έργο ανήκει στη Silver Run Electric LLC, που είναι θυγατρική της LS Power, μιας κορυφαίας εταιρείας ανάπτυξης, επενδύσεων και λειτουργίας ενεργειακών και ηλεκτρικών υποδομών στη Βόρεια Αμερική, καθώς και στη θυγατρική της, LS Power Grid, η οποία εξειδικεύεται στην ανάπτυξη και λειτουργία εθνικών συστημάτων ηλεκτρικής μεταφοράς.
Η σύμβαση υπογράφηκε με την Aqueos Marine, Inc., θυγατρική της Michels Construction, Inc., μιας αναγνωρισμένης εταιρείας κατασκευών στον τομέα της ενέργειας και των υποδομών. Στο πλαίσιο της σύμβασης, η Hellenic Cables θα προμηθεύσει 21 χλμ. μονοπολικά υποβρύχια καλώδια εναλλασσόμενου ρεύματος, υψηλής τάσης 230kV με μόνωση XLPE. Τα καλώδια αυτά θα αποτελέσουν μέρος μιας κρίσιμης γραμμής μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας που θα συνδέει το Νιου Τζέρσεϊ με το Ντέλαγουερ, διασχίζοντας τον ποταμό Ντέλαγουερ.
Στο πλαίσιο της σύμβασης, η Hellenic Cables θα είναι υπεύθυνη για τον σχεδιασμό, την κατασκευή και τις δοκιμές των υποβρύχιων καλωδίων 230kV, καθώς και για την προμήθεια των αντίστοιχων εξαρτημάτων και ανταλλακτικών υλικών. Τα καλώδια θα κατασκευαστούν στο πλήρως καθετοποιημένο και υπερσύγχρονο εργοστάσιο παραγωγής της Hellenic Cables στην Κόρινθο. Η παραγωγή αναμένεται να ολοκληρωθεί το πρώτο εξάμηνο του 2026.
Ο Κώστας Σαββάκης, Γενικός Διευθυντής της Hellenic Cables, δήλωσε: «Είμαστε περήφανοι που υπογράψαμε την πρώτη μας σύμβαση με την Michels και συμμετέχουμε στο έργο Silver Run Expansion, ένα σημαντικό έργο υποδομής στις ΗΠΑ. Η ανάθεση αυτή αποτελεί αναγνώριση της τεχνογνωσίας της Hellenic Cables και της δέσμευσής της να προσφέρει αξιόπιστες και αποδοτικές λύσεις για τον ενεργειακό τομέα. Ανυπομονούμε για την ασφαλή και επιτυχή ολοκλήρωση του έργου».
Ο Doug Mulvey, Αντιπρόεδρος της LS Power, ανέφερε: «Είμαστε ικανοποιημένοι που επιλέξαμε την ομάδα της Michels και τη θυγατρική της, Aqueos Marine, να συμμετάσχουν στο έργο Silver Run Expansion, ένα σημαντικό έργο υποδομής που θα επιτρέψει την επιπλέον ροή ηλεκτρικής ενέργειας μεταξύ των πολιτειών Ντέλαγουερ και Νιου Τζέρσεϊ στις ΗΠΑ. Ανυπομονούμε για την ασφαλή και επιτυχή ολοκλήρωση του έργου».
Ο Walter Aguilar, Πρόεδρος της Aqueos Marine, Inc., δήλωσε: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε τη συνεργασία μας με την Hellenic Cables για το έργο Silver Run Expansion. Αυτή η συνεργασία υπογραμμίζει την ηγετική θέση της Michels ως παρόχου ολοκληρωμένων λύσεων στον κατασκευαστικό κλάδο. Ευχαριστούμε τη Silver Run Electric LLC για την εμπιστοσύνη της και δεσμευόμαστε να διασφαλίσουμε την ασφαλή και επιτυχή υλοποίηση του έργου με αφοσίωση και συνεργασία».