HO HO HOME! 5 εύκολα tips για να μετατρέψετε το σπίτι σας στο απόλυτο χριστουγεννιάτικο σκηνικό

Στολίσατε το δέντρο αλλά αισθάνεστε πως κάτι λείπει από τη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση του σπιτιού… Η Interior Architect & Designer και συνεργάτης του BOOM, Ντόρα Πανιοπούλου, μοιράζεται 5 γρήγορα και εύκολα tips για να μεταμορφώσουμε το σπίτι μας σε χριστουγεννιάτικο σκηνικό βγαλμένο από ταινία!

1. Στις γιρλάντες λέμε ΝΑΙ! Πάνω στο τζάκι, στην κουπαστή της σκάλας, γύρω από μια πόρτα ή στα παράθυρα περιμετρικά. Ειδικά αν κρεμάσετε γυάλινα, διάφανα στολίδια που αντανακλούν το φως, το αποτέλεσμα θα είναι μαγικό!

2. Art de la table: Μην περιμένετε να στολίσετε το τραπέζι μόνο ανήμερα των Χριστουγέννων ή της Πρωτοχρονιάς. Τοποθετήστε καθ’ όλη τη διάρκεια των γιορτών ένα μεγάλο βάζο με ίλεξ, βαμβάκι ή πρασινάδες, έναν δίσκο με χριστουγεννιάτικες μπάλες και κεριά, και φυσικά… μια πιατέλα με γλυκίσματα!

3. Χριστουγεννιάτικα στεφάνια μέσα κι έξω. Έχουμε συνηθίσει να τα βλέπουμε στις εξώπορτες και είναι τόσο εντυπωσιακά! Τι θα λέγατε να κρεμάσετε φέτος ένα στεφάνι που θα έχετε φτιάξει με τα παιδιά σας σε κάποιον εσωτερικό τοίχο του σπιτιού;

4. Spread the light! Βάλτε χριστουγεννιάτικα φωτάκια και πολλά κεριά, λευκά ή χρωματιστά, σε κάθε γωνιά του σπιτιού και θα δείτε τους χώρους να αποκτούν αμέσως μια αίσθηση ζεστασιάς και θαλπωρής!

5. Red velvet! Προσθέστε διαφορετικές υφές και χρώματα στον καναπέ, με ριχτάρια από κόκκινο βελούδο ή μάλλινα, καθώς και διαφορετικά μοτίβα στα μαξιλάρια. Δεν θα πιστεύετε πόσο θα αλλάξει το καθιστικό!

Plus 1: Δείτε ξανά το χριστουγεννιάτικο δέντρο. Βρίσκεται στο σωστό σημείο; Είναι δηλαδή τοποθετημένο αρμονικά σε σχέση με τα έπιπλα και κάπου που το βλέπετε περισσότερο και το απολαμβάνετε; Αν ναι, τότε σταθείτε μπροστά με τα παιδιά και βγάλτε την πρώτη selfie των γιορτών!

Πηγή: boommag.gr