Κόμπι Μπράιαντ: Δείτε πως έπεσε το ελικόπτερο – Καρέ-καρέ η διαδρομή θανάτου (video)

Το μοιραίο ελικόπτερο του θρύλου του NBA Κόμπι Μπράιαντ έκανε κύκλους για 15 λεπτά πάνω από το Μπέρμπανκ, μια πόλη της Καλιφόρνιας 19 χιλιόμετρα βόρεια από το κεντρικό Λος Άντζελες, περιμένοντας έγκριση από την τοπική Υπηρεσία Ελέγχου Εναέριας Κυκλοφορίας σε επικίνδυνα μειωμένη ορατότητα με τον «πιλότο να βασίζεται στην όρασή του και όχι στα όργανα» προτού συντριβεί σε μια λιγότερο κατοικημένη περιοχή αναφέρουν αμερικανικά ΜΜΕ.

Υπήρχαν ομιχλώδεις συνθήκες στα 1.300 πόδια και ορατότητα περίπου πέντε μίλια. Ο πιλότος πετούσε µε κανόνες πτήσεως εξ όψεως (VFR), πράγμα που σημαίνει ότι βασιζόταν στη δική του ικανότητα να βλέπει το έδαφος.

Οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας (ATC) έδωσαν προτεραιότητα σε άλλα αεροσκάφη έναντι του ελικοπτέρου για περίπου 11 λεπτά, πριν δώσουν άδεια στο Sikorsky S-76 για να συνεχίσει την πορεία του βόρεια κατά μήκος της Interstate 5 (διαπολιτειακής – εθνικής λεωφόρου) μέσω του εναέριου χώρου του Μπέρμπανγκ.

Καρέ-καρέ η διαδρομή θανάτου

Λεπτό προς λεπτό παρουσιάζει η βρετανική Sun με σχεδιάγραμα, τη διαδρομή του θανάτου, του ελικοπτέρου στο οποίο επέβαιναν ο Κόμπι Μπράιαντ με την 13χρονη κόρη του και τους υπόλοιπους 7 φίλους του.

Σύμφωνα με την Sun επί 15 λεπτά το ελικόπτερο διέγραφε κύκλους μέσα στην ομίχλη. Όταν ο πιλότος επιχείρησε να το ανεβάσει με προτροπή του πύργου ελέγχου, ήταν αργά. Το ελικόπτερο συνετρίβη στο όρος επάνω από το Malibu Greek στέλνοντας στον θάνατο 9 ανθρώπους.

Το ελικόπτερο στις 09.06 απογειώνεται από το αεροδρόμιο «Τζον Γουέιν» στην περιοχή Όραντζ.

Στις 09.20 και ενώ πετούσε επάνω από τον ζωολογικό κήπο του Los Angeles άρχισαν τα πρώτα προβλήματα και το ελικόπτερο έκανε μικρούς κύκλους στο σημείο. Στις 09.40 το ελικόπτερο κατευθύνεται βόρεια επάνω από τον αυτοκινητόδρομο 101 west.

Τέσσερα λεπτά αργότερα το ελικόπτερο αλλάζει πορεία και στρίβει βόρεια. Οι κάτοικοι της περιοχής Las Virgenes καταθέτουν στην αστυνομία ότι άκουγαν ένα ελικόπτερο να πετάει πολύ χαμηλά, επάνω από τα κεφάλια τους. Στις 09.45, ένα λεπτό αργότερα δηλαδή, το ελικόπτερο συνετρίβη στο βουνό επάνω από το Malibu Greek.

 

Οι ειδικοί λένε ότι το ελικόπτερο πετούσε με ταχύτητα 184 μιλίων την ώρα (296 χιλιόμετρα) ενώ κατέβαινε με ρυθμό 4.000 πόδια το λεπτό (1220 μέτρα το λεπτό).

-Ad-