«Η 38χρονη έχει πιθανότατα μεταδώσει τον ιό και σε άλλους»

Όσοι έχουν έρθει σε επαφή με την 38χρονη στη Θεσσαλονίκη, η οποία έχει προσβληθεί από τον κορονοϊό έχουν μπει σε εθελούσια καραντίνα.

Η καθηγήτρια παθολογίας του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, μίλησε στο Mega για το θέμα, αναφέροντας ποια είναι τα συμπτώματα που παρουσιάζει ο κορονοϊός και θεωρεί βέβαιο πως η 38χρονη που νοσηλεύεται στο ΑΧΕΠΑ μετέδωσε τον ιό και σε άλλους ανθρώπους.

Η κ. Ελένη Γιαμαρέλλου θεωρεί σχεδόν βέβαιο, πως υπάρχουν και άλλα κρούσματα κορονοϊού.

«Είναι τόσο κοντά η Ιταλία, που είναι αδύνατον να μην έχουμε» ανέφερε και συμπλήρωσε: «Η γυναίκα γύρισε την Κυριακή το βράδυ και ήταν τελείως καλά. Και την Δευτέρα ήταν τελείως καλά, αλλά ο μπελάς με αυτόν τον ιό, είναι το γεγονός ότι μεταδίδεται στο στάδιο επώασης, όταν δηλαδή δεν έχεις απολύτως κανένα σύμπτωμα».

Η κ. Γιαμαρέλλου ανέφερε πως μια από τις πρώτες κινήσεις οι οποίες γίνονται σε αυτές τις περιπτώσεις είναι να ανιχνευθούν οι επαφές του νοσούντα.

Επίσης θεωρεί πιθανό ότι ο ιός έχει ήδη μεταδοθεί και σε άλλους ανθρώπους στη χώρα μας: «Πιθανότατα το έχει μεταδώσει και σε άλλους, τους βρήκαν όλους. Όλοι με χαρά δέχθηκαν να μπουν σε καραντίνα 14 ημερών. Και απ’ ό,τι ξέρω έγινε ανίχνευση και στο αεροπλάνο με ποιους ήταν. Γιατί ισχύει οι δύο σειρές που είναι μπροστά σου και οι δύο σειρές που είναι πίσω, όπως και τα δύο πλάγια έχουν πιθανότητα, να έχουν μολυνθεί. Το ποσοστό είναι πολύ δύσκολο να σας το πω».

Αναφερόμενη στην κλινική εικόνα της 38χρονης, η κ. Γιαμαρέλου δήλωσε: «Η 38χρονη έχει χαμηλό πυρετό, λίγο πονόλαιμο, λίγο βήχα, όχι κάτι ιδιαίτερο. Δεν είναι από τα κρούσματα εκείνα που πραγματικά πρέπει να νοσηλευθούν, αλλά επειδή εδώ γίνεται η διερεύνηση για το πρώτο κρούσμα, πολύ σωστά την νοσήλευσαν την ασθενή αυτή».

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Αρίστος Δοξιάδης: Παραιτήθηκε ο υφυπουργός Έρευνας και Καινοτομίας
16 Μαρτίου, 2025
Αρχίζουν αύριο οι εξετάσεις PISA στα σχολεία
16 Μαρτίου, 2025
Κατώτατος μισθός: Ανακοινώνεται τις επόμενες μέρες η νέα αύξηση
16 Μαρτίου, 2025
Συγχαρητήρια από Γεραπετρίτη και Ζαχαράκη στο νέο Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας Ιωάννη
16 Μαρτίου, 2025
Μπάγερν Μονάχου: Πέθανε ο Φριτς Σέρερ
16 Μαρτίου, 2025
Σοκ στη Θεσσαλονίκη: Ξυλοκόπησε την 20χρονη σύντροφό του
16 Μαρτίου, 2025
Γιάννης Μπέζος: «Δεν πολυβλεπόμαστε με τη Δήμητρα Παπαδοπούλου»
16 Μαρτίου, 2025
Θεοδωρικάκος: «Με τον νέο αναπτυξιακό νόμο στοχεύουμε στην αντιμετώπιση του δημογραφικού»
16 Μαρτίου, 2025
Καιρός: Πού θα ρίξει χιόνια τις επόμενες ημέρες
16 Μαρτίου, 2025
Νίκος Πλακιάς για τον ανασχηματισμό: «Όποιος και να ήταν υπουργός θα έφερνε τα παιδιά μου πίσω;»
16 Μαρτίου, 2025