Η ΑΕΚ έκανε το 3ο νταμπλ της ιστορίας της

Μετά το 13ο πρωτάθλημα, η ΑΕΚ πανηγυρίζει την κατάκτηση και του 16ου κυπέλλου και παράλληλα του 3ου νταμπλ της ιστορίας της, αφού με γκολ των Μουκουντί (26′) και Φερνάντες (91′) νίκησε με 2-0 τον ΠΑΟΚ παρά το γεγονός ότι έπαιζε με 10 παίκτες από το 6′ λόγω αποβολής του Ρότα, στέλνοντας έτσι και τον Ολυμπιακό στο Europa League, με τους Θεσσαλονικείς να πάνε στο Conference League.

Ο τελικός θα μπορούσε να αρχίσει ιδανικά για την Ένωση αν ο Κοτάρσκι δεν απέκρουε εξ επαφής την προβολή του Λιβάι Γκαρσία στο 5′ μετά το γύρισμα του Χατζισαφί, αλλά τελικά άρχισε εφιαλτικά, μετά την αποβολή του Ρότα στο 6′ που… γκρέμισε τον Τάισον ενώ αυτός έβγαινε τετ α τετ.

Από πολύ νωρίς, επομένως, ο Ματίας Αλμέιδα κλήθηκε να αλλάξει το πλάνο του, αφού η ομάδα του έπρεπε να παίξει… όλο τον τελικό με παίκτη λιγότερο. Οι κιτρινόμαυροι, όπως είναι λογικό, χρειάστηκαν λίγο χρόνο για να προσαρμοστούν στα νέα αριθμητικά δεδομένα και να βρουν τα πατήματά τους, με τους Θεσσαλονικείς, από την άλλη πλευρά, να προσπαθούν να το εκμεταλλευτούν αλλά να μην τα καταφέρνουν.

Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου έγινε απειλητική στο 13′ με το σουτ του Σάστρε εντός περιοχής που απέκρουσε ο Στάνκοβιτς και στη συνέχεια προσπάθησε να πιέσει, χωρίς όμως να είναι ιδιαίτερα πειστικός. Αντιθέτως, οι πρωταθλητές αμύνονταν σωστά και στο 26′, κόντρα σε ό,τι θα περίμενε κανείς, ήταν αυτοί που άνοιξαν το σκορ: Φαουλ του Ελίασον, η μπάλα κατέληξε στον Μουκουντί και αυτός με πλασέ την έστειλε στα δίχτυα για το 1-0.

Σκορ που έμεινε ως το τέλος του ημιχρόνου, αφού στο 39′ ο Κωνσταντέλιας αστόχησε με σουτ από κοντά ενώ 42′, στην καλύτερη ευκαιρία των ασπρόμαυρων σε αυτό το διάστημα, η μπάλα πήγε στο κάθετο δοκάρι μετά το σουτ του Σάστρε εντός περιοχής.

Η ΑΕΚ έκανε το τελικό 2-0 στις καθυστερήσεις του δευτέρου ημιχρόνου με σκόρερ τον Φερνάντες.

ΑΕΚ: Στάνκοβιτς, Μουκουντί, Ρότα, Βίντα, Χατζισαφί, Σιμάνσκι (60′ Γιόνσον), Γκατσίνοβιτς (86′ Φερνάντες), Πινέδα (60′ Σιντιμπέ), Ελίασον (82′ Μάνταλος), Λιβάι Γκαρσία (60′ Άμραμπατ), Τσούμπερ.

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Σάστρε (62′ Μπίσεσβαρ), Ίνγκασον, Κουλιεράκης (86′ Κεντζιόρα), Ράφα Σοάρες (62′ Βιεϊρίνια), Σβαμπ (78′ Ελ Καντουρί), Ντάγκλας Αουγκούστο, Α. Ζίβκοβιτς, Κωνσταντέλιας (85′ Τζίμας), Τάισον, Μπράντον Τόμας.

-Ad-