Η άγρια κόντρα των παιδιών του Αλέν Ντελόν

Ο Αλέν Ντελόν άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 88 ετών, νικημένος από τα σοβαρά προβλήματα υγείας του.

Η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε το καλοκαίρι του 2023, με φόντο τις σοβαρές ρήξεις μεταξύ των τριών παιδιών του για την περιουσία του: τον μικρότερο γιο του, Αλέν Φαμπιάν, τη μοναχοκόρη του, Ανούσκα, και τον μεγαλύτερο γιο του, Άντονι, και της συντρόφου του, την 66χρονη, Χιρόμι Ρόλιν, όπως σημειώνει άρθρο του ΒΒC.

Τα τρία παιδιά του Αλέν Ντελόν υπέβαλαν μήνυση εναντίον της συντρόφου του για ηθική παρενόχληση, υπεξαίρεση αλληλογραφίας και κακοποίηση ζώων, μέχρι που κατάφεραν να τη διώξουν από το σπίτι του ηθοποιού. Η γιαπωνέζα, Χιρόμι Ρόλιν, κατέθεσε αγωγή εναντίον τους, επειδή έθεσαν σε κίνδυνο τη ζωή του Ντελόν, αρνούμενοι να του χορηγήσουν φάρμακα.

Στη συνέχεια ο Άντονι Ντελόν εξαπέλυσε επίθεση στην ετεροθαλή αδελφή του, Ανούσκα, υποστηριζόμενος από τον μικρότερο αδελφό του, Αλέν Φαμπιέν, κατηγορώντας την ότι «έγινε συνεργός στην κακοποίηση και τη βία, της οποίας ο Αλέν Ντελόν ήταν το θύμα». Η Ανούσκα πέρασε στην αντεπίθεση με ανακοίνωση που εξέδωσε ο δικηγόρος της, υποστηρίζοντας ότι ο Αλέν Ντελόν «δεν μπορούσε πλέον να υπομείνει την επιθετικότητα του γιου του, ο οποίος του λέει συνεχώς ότι είναι γεροντικός». Οι τελευταίες νομικές ανταλλαγές αφορούσαν την ιατρική περίθαλψη του Αλέν Ντελόν, ο οποίος υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο το 2019.

Η άγρια κόντρα στην οικογένεια του Αλέν Ντελόν κινδυνεύει να συνεχιστεί με τη μοιρασιά της περιουσίας του εκλιπόντος πατέρα τους. Μια περιουσία αρκετών δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ, σύμφωνα με εκτιμήσεις, αφού πέρα από ακίνητα και έργα τέχνης, περιλαμβάνει και τα δικαιώματα από τις ταινίες του εμβληματικού ηθοποιού, και τα προϊόντα με την επωνυμία του, από ρούχα μέχρι γυαλιά και αρώματα.

Ο Αλέν Ντελόν είχε προβλέψει τι θα ακολουθούσε τον θάνατό του και συνέταξε προσεκτικά τη διαθήκη του αφήνοντας στην αγαπημένη μοναχοκόρη του, καρπό του δεσμού του με το μοντέλο, Ροζαλί Βαν Μπρέμεν, το ήμισυ της περιουσίας του και το άλλο μισό στους δύο γιους του, οι οποίοι είχαν δύσκολες σχέσεις με τον πατέρα τους και περιπέτειες με ναρκωτικά, όπλα και τη δικαιοσύνη.

Για τη «Le Monde» και άλλους σχολιαστές, πρόκειται για μια οικογενειακή τραγωδία της οποίας οι ρίζες βρίσκονται βαθιά στο παρελθόν του ίδιου του ηθοποιού. Η παιδική και εφηβική ηλικία του Αλέν Ντελόν ήταν τόσο ταραγμένη, αφήνοντάς τον αναμφισβήτητα ανίκανο να δημιουργήσει φυσιολογικές σχέσεις με τους γιους του, όπως αναφέρει δημοσίευμα του BBC. Γεννημένος στα περίχωρα του Παρισιού το 1935, έμεινε σε ανάδοχη οικογένεια σε ηλικία τεσσάρων ετών, όταν οι γονείς του χώρισαν. Ως αγόρι ήταν ένας επαναστατικός απουσιολόγος. Κατατάχθηκε στο ναυτικό και πολέμησε στην Ινδοκίνα, αλλά πέρασε στρατοδικείο, επειδή έκλεψε ένα τζιπ. Επιστρέφοντας στο Παρίσι στα τέλη της δεκαετίας του 1950, έζησε ανάμεσα σε πόρνες και γκάγκστερ, μέχρι η εμφάνισή του να τον οδηγήσει στον κόσμο του κινηματογράφου. Σύμφωνα με τα λόγια της Le Monde: «Χωρίς αμφιβολία, ο εγωισμός του -τόσο αβέβαιος όσο και τεράστιος- τον έκανε να θεωρεί τους γιους του ως πιθανούς αντιπάλους». Αυτό που είναι καλά τεκμηριωμένο είναι ότι ο Ντελόν ως πατέρας ήταν εξαιρετικά σκληρός με τα δύο αγόρια του, τα οποία αργότερα ήρθαν σε επαφή με τα ναρκωτικά και τα όπλα και είχαν προβλήματα με τον νόμο.

Με την Ανούσκα ήταν διαφορετικά. Γι’ αυτήν είπε το 2008: «Σε καμία άλλη γυναίκα δεν έχω πει τόσο συχνά “σ’ αγαπώ”». Ο άλλος γιος του, Αρί Μπουλόν, υπέφερε επίσης. Γεννημένος το 1962, ο Άρι Μπουλόν δεν αναγνωρίστηκε ποτέ από τον Αλέν Ντελόν. Ο Αρί πέθανε το 2023 στο Παρίσι μετά από υπερβολική δόση. Μητέρα του ήταν η γερμανίδα ροκ σταρ, Nico.

Ο Αλέν Ντελόν κανόνισε τη διαθήκη του έτσι ώστε η μισή περιουσία του να πηγαίνει στην Ανούσκα και το άλλο μισό να μοιράζεται μεταξύ των δύο αγοριών, Αλέν Φαμπιέν και Άντονι. Όλοι όμως φαίνεται να συμφωνούν ότι το χάσμα μεταξύ των αδελφών δεν αφορά τα χρήματα, παρατηρεί το BBC. Πρόκειται για την αγάπη, την αντιπαλότητα και το παρελθόν.